Fits your home. Fits every home.

Bespaar tot 650 € per jaar (*) met een waterontharder !

Energiebesparing
 • Volgens cijfers van het Nationaal Instituut voor de Statistiek blijkt dat een gemiddeld gezin per jaar 419 € uitgeeft aan de productie van warm water. 

  Door het tegengaan van kalkafzetting in de warmwatertoestellen kan een gezin 15% (63 €) besparen op de energiekosten van warm water. Elektrische boilers en gasketels werken efficiënter en hun levensduur wordt verlengd met een waterontharder.

Vervanging van apparaten
 • Het vervangen van verwarmingselementen en leidingen van vaatwasmachines en wasmachines, het vervangen van kranen, douchekoppen, leidingen en warmwatertoestellen kost een gemiddeld gezin jaarlijks 200 euro. Door het gebruik van onthard water is minder onderhoud nodig en zijn uw warmwatertoestellen pas later aan vervanging toe.

  U bespaart jaarlijks zo’n 200 € en heeft veel langer plezier van uw toestellen en installatie.

Kleding
 • Zacht water heeft is ook goed voor de levensduur van uw kledij en huishoudlinnen. Schone textiel op lagere wastemperatuur, zachte stoffen met minder of zonder wasverzachter,  langer levendige kleuren, het zijn allemaal voordelen van een waterverzachter.

  Op een jaarlijkse gemiddelde besteding van 1.182 € per gezin voor kledij en huishoudlinnen, kan er tot 15% (177 €) bespaard worden simpelweg omdat deze minder snel slijt.

Detergenten en zeepproducten
 • Een gezin verbruikt gemiddeld voor 420 € per jaar aan zeepproducten en detergenten: 234 €  voor lichaamsverzorging + 186 € voor reinigings- en onderhoudsproducten.

  Zonder kalk in het water zijn er minder producten nodig voor het schoonmaken van sanitair en het onderhouden van toestellen en installaties. Huid en haar voelen zachter aan, u gebruikt minder zeep en shampoo. Uw wasgoed wordt even proper bij lagere temperaturen en met minder wasmiddel of wasverzachter.

  Het gebruik van detergenten en zeepproducten vermindert met 50% waardoor er jaarlijks 210 euro bespaard wordt.

Conclusie: u bespaart tot 650 euro per jaar
 • Alles bij elkaar opgeteld, bespaart een gemiddeld een gezin op jaarbasis zo’n 650 € door het gebruik van een waterverzachter. En met de prijsstijgingen sinds het onderzoek is dit ondertussen al eerder 750 € geworden. Dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook héél goed voor uw portemonnee.

(*) Bron: Aqua Belgica, de Belgische Federatie voor Waterbehandeling vzw. Berekend op basis van cijfers van het Nationaal Instituut voor de Statistiek (NIS), voor een gemiddeld gezin in België en een onafhankelijke studie door het Battelle Memorial Institute USA (2009).

Accepteer alstublieft voorkeuren, statistieken, marketing cookies om deze video te bekijken.