Waterverzachters

De Hydro@Home waterontharders zijn zo compact dat ze in elke situatie en in elke omgeving een passende oplossing bieden. Bovendien werken alle Hydro@Home waterverzachters zonder elektriciteit. Zo verklein je drastisch je ecologische voetafdruk. Hydro@Home wordt geproduceerd door Delta Water Engineering in Antwerpen en is onderdeel van Pollet Water Group, een vooraanstaand bedrijf in de waterbehandelingssector. Dit Belgisch bedrijf heeft zijn hoofdzetel in Waregem en telt 1.400 medewerkers verspreid over 40 bedrijven en 25 landen. Bedrijven van de Pollet Water Group zijn toegewijd aan het ontwikkelen van oplossingen die de waterkwaliteit verbeteren en een efficiënter gebruik mogelijk maken. We zetten ons in om slimme en gebruiksvriendelijke producten aan te bieden die het water zuiveren in uw huizen, scholen, gebouwen, fabrieken, bedrijven, ziekenhuizen, … Door de meest geavanceerde technologieën toe te passen, gaan we de grootste uitdaging van onze tijd aan: het water.Ontdek de voordelen van zacht water en van ons volledig gamma hieronder!

Wat zijn de voordelen van een waterontharder ?

Lees hieronder hoe een waterverzachter zorgt voor bescherming, besparingen, extra comfort en wellness.

Besteed minder tijd aan schoonmaken.
Schoonmaken gaat veel sneller zonder kalkaanslag. Een gemiddeld gezin hoeft tot 120 uren minder te poetsen per jaar.

Schonere vaat.
Of het nu met de hand of met de machine is, de vaat doen gaat vlotter en zonder kalksporen. 

Geen kalkafzetting meer in uw leidingen.
Kalk zet zich af in de waterleidingen in uw woning. Dit leidt tot een vernauwing van de leiding met een verlaagd debiet als gevolg. Na verloop van tijd gaat de leiding volledig verstoppen. Met kalkvrij water verstoppen leidingen niet.

Langere levensduur.
Sommige huishoudapparaten gaan sneller stuk door kalk in het water, denk bijvoorbeeld maar aan de verwarmingsketel of uw wasmachine. Dit kan voorkomen worden door enkel zacht water te gebruiken waardoor de apparaten een langere levensduur kennen, wat op zijn beurt kostenbesparend is.

De kalk uit uw leidingwater zet zich af op het verwarmingselement van heel wat huishoudapparaten, zoals uw verwarmingsketel, wasmachine, koffiezetapparaat, vaatwasmachine, waterkoker,… De kalk vormt een isolatielaag rond het verwarmingselement waardoor er meer energie nodig is om het water op te warmen. Met een waterverzachter vermindert dus het gas en/of electriciteitsverbruik

 • Dure anti-kalk producten hoeft u niet meer te kopen.
 • Schoonmaakmiddelen lossen beter op in zacht water, u heeft er dus minder van nodig.
 • En voor hetzelfde resultaat heeft u minder waspoeder en wasverzachter nodig.
 • Er hoeft ook geen zout of spoelmiddel meer in de vaatwasmachine.

Aqua Belgica, de Belgische Federatie voor waterbehandeling, berekende, op basis van cijfers van het NIS, dat een Belgisch gezin van 4 personen op jaarbasis tot 650 € kan uitsparen door het gebruik van een waterontharder. En met de prijsstijgingen sinds het onderzoek is dit ondertussen al eerder 750 € geworden.

Een onderzoek, uitgevoerd in Amerika door het onafhankelijk Battelle Memorial Institute, een onafhankelijk test- en onderzoekscentrum voor toegepaste wetenschappelijke en technologische ontwikkeling, staaft de bevindingen van Aqua Belgica. Deze studie werd in 2009 uitgevoerd onder de leiding van de Water Quality Research Foundation (WQRF).

Begin de dag met zacht water.
Je ervaart een unieke wellnessbeleving onder de douche.

Zachtere huid en zachter haar.
Huid en haar voelen zachter aan als u zich met zacht water wast.

Minder zeep, minder shampoo.
Zeep en shampoo lossen beter op in zacht water, u hoeft er dus minder van te gebruiken voor hetzelfde resultaat. Wat bovendien ook beter is voor uw huid.

Kleding en handdoeken voelen zachter aan.
Het gebruik van wasverzachter kan u halveren of elimineren. Uw textiel zal trouwens ook langer meegaan

Minder energieverbruik, langere levensduur van toestellen en textiel, minder detergenten in het afvalwater … de voordelen voor het milieu zijn aanzienlijk

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie

Uw gegevens worden enkel gebruikt om te beantwoorden aan uw vraag. Voor meer informatie kan u ons privacybeleid raadplegen.

Jong gezin

Ons gamma Hydrosoft waterverzachters

Met ons gamma Hydrosoft waterontharders kunnen we het toestel aanbieden dat het best is afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Een waterverzachter die je alle voordelen geeft van zacht water :  bescherming, comfort, wellness en besparingen.  Een waterontharder betaalt zichzelf terug en je zal bovendien beschikken over een van de zuinigste waterverzachters, zowel qua water- als qua zoutverbruik. Lees hieronder ook meer over de specifieke voordelen van een waterontharder van Hydro@Home.

Heb je een compacte, maar zeer performante waterverzachter nodig ? Dan is een toestel uit de Hydrosoft 100 Simplex serie exact wat je nodig hebt bij een normaal gemiddeld gezinsverbruik.  Net iets meer nodig bij een hoger waterverbruik ? Een hoger piekdebiet, bv. wanneer je meerdere badkamers gelijktijdig gebruikt ? Dan is een Hydrosoft 200 Duplex waarschijnlijk een optimalere keuze. Neem gerust hieronder al even een kijkje, maar onze specialisten zullen je graag adviseren over de best aangepaste keuze voor jouw specifieke situatie.

En in de rubriek filtersystemen zie je hoe je jouw installatie extra kan beschermen met een Hydroclean vuilfilter of voor lekker drinkwater uit de kraan kan zorgen met een Hydropure drinkwaterfilter.

Filtersystemen
CF 100 M
Ontdek onze filters
Hydrosoft 100 Simplex Series
Hydrosoft 100 M
Ontdek onze waterverzachters
Hydrosoft 200 Duplex Series
Waterverzachter Hydrosoft 200BL vooraanzicht met deksel
Ontdek onze waterverzachters

Waarom kiezen voor Hydro@Home?

Fits your home. Fits every home.

Accepteer alstublieft voorkeuren, statistieken, marketing cookies om deze video te bekijken.

100% volumetrische werking

 • De waterverzachter past zich aan in functie van de gezinssituatie

Fijnere harsen

 • Unieke, gepatenteerde technologie
 • Grote capaciteit met een beperkt harsvolume

Economisch & ecologisch

 • Laag waterverbruik, 18 liter per regeneratie
 • Laag zoutverbruik, 300 gram per regeneratie
 • Geen elektriciteitsverbruik

Small is beautiful

 • Compacte toestellen, grootse prestaties
 • Passen in de kleinste ruimte

Zonder electriciteit

 • Geen energieverbruik
 • Eenvoudige plaatsing zonder stopcontact
 • Extra veilig

Made in Belgium

 • Hoog kwalitatieve waterontharders en filters,  100% in België geproduceerd
 • Locale productie zorgt voor een kleinere ecologische voetafdruk
 • Hydro@Home is een gamma van Delta Water Engineering

Veelgestelde vragen

Hier kan je een aantal veel gestelde vragen over waterbehandeling vinden met een helder en onderbouwd antwoord (*) 

Aqua Belgica, de Belgische Federatie voor waterbehandeling, berekende, op basis van cijfers van het NIS, dat een Belgisch gezin van 4 personen op jaarbasis tot 650 euro of meer kan uitsparen door het gebruik van een waterontharder. Klik hier voor meer details.

Een waterverzachter haalt de kalk echt uit het leidingwater, alvorens dit in jouw huis verdeeld wordt. Dit gebeurt met behulp van harsen, die de opgeloste kalk in het water gaan vasthouden. Zo’n waterontharder die werkt op basis van ionenuitwisseling is tot nu toe de enige echt beproefde technologie voor residentiële ontkalking van water. Klik hier en ontdek hoe een Hydro@Home waterontharder werkt.

Er zijn andere soorten toestellen en methoden bekend die het water niet ontharden, maar het neerslaan van de kalk zouden tegengaan. De kalk wordt dus bij deze niet uit het water verwijderd. Vaak is hun doeltreffendheid in de praktijk beperkt, soms zelfs twijfelachtig of niet echt geschikt voor huishoudelijke toepassingen. Informeer u dus goed indien u een alternatief systeem zou overwegen. Neem gerust vrijblijvend contact op met onze specialisten voor advies.

Waterontharders verwijderen de kalk echt uit het water. Andere systemen, zoals polyfosfaatdoseertoestellen neutraliseren bijvoorbeeld het effect van kalkneerslag. Fysisch kalkwerende toestellen (bv. magnetisch) worden dan weer verondersteld te vermijden dat de kalk in het water neerslaat. Uit tests van verschillende fysische kalkwerende toestellen blijkt dat we kritisch mogen staan tegenover de goede werking ervan. In perfecte (laboratorium-)omstandigheden halen ze soms behoorlijke resultaten, maar in een praktijkomgeving is de werking eerder onvoorspelbaar en beperkt. Ze werken meestal enkel bij temperaturen die lager liggen dan die van een centrale verwarming en bij een beperkt debiet. Verder speelt ook de constante kwaliteit van het water een belangrijke rol.

Een waterontharder die werkt op basis van ionenuitwisseling is tot nu toe de enige beproefde technologie voor huishoudelijke ontkalking van water. Aarzel niet om ons vrijblijvend om advies te vragen.

In de waterverzachter wordt het leidingwater door een harstank gestuurd, waar de calcium- en magnesiumionen in het water (die de kalkneerslag veroorzaken) vervangen worden door onschadelijke natriumionen. Men noemt dit proces ionenuitwisseling. Wanneer het hars verzadigd is met kalk-ionen, dan wordt dat telkens opnieuw hernieuwd door de harskolom te spoelen met pekelwater. Dit proces wordt regeneratie genoemd. Klik hier en ontdek meer in detail hoe een Hydro@Home waterontharder werkt.

Het ideale zachte water bevat geen kalk en heeft een hardheidsgraad van 0°fH. Zo voorkom je natuurlijk kalkafzetting, maar krijg je ook een maximum aan besparingen (energie, zeep- en kalkverwijderende producten) en een aanzienlijk stijgend comfort (minder onderhoud en het wellness-effect van zacht water). Alle voordelen van zacht water vind je hier op een rijtje. Dat ideaal zou zo veel mogelijk bereikt moeten worden. Indien een resthardheid gewenst wordt, kan dit ingesteld worden.

De kwaliteit van ons leidingwater, hangt af van de bodemlagen waar het doorheen sijpelt alvorens het opgepompt wordt. De waterhardheid wordt vaak uitgedrukt in Franse graden (°fH), waarbij 1 °fH overeenstemt met 10 mg kalksteen (CaCO3) per liter water. De niveaus van waterhardheid kunnen in volgende categorieën opgedeeld worden:
zacht water: 0-7 °F
middelhard water: 8-15 °F
hard water: 16-30 °F
zeer hard water: > 30 °F

In België komt natuurlijk zacht water bijna nergens voor, alleen in de Hoge Venen en in het noorden van de Limburgse Kempen komt water met minder dan 15 °fH hardheid uit de kraan. Ook in streken met gedeeltelijk centraal onthard water zal de hardheid hoger zijn en heb je nog steeds baat met een waterverzachter. Je kan de hardheid van het water in jouw streek opvragen bij de watermaatschappij, of wij kunnen ze bij jou thuis komen opmeten. Klik hier om een gratis watertest aan te vragen.

Bij regeneratie geeft de zoutoplossing een deel van de aanwezige natriumionen af en vervangt ze door calcium- en magnesiumionen die zich op de harsbolletjes hebben vastgezet. Deze calcium- en magnesiumionen en de overtollige natriumionen worden met de zoutoplossing naar de riool afgevoerd. Bekijk hier de werking van een waterverzachter.

Voor het regeneratieproces bij waterontharding wordt zout of natriumchloride gebruikt. Door verdunning met de rest van het afvalwater zal het milieuvervuilende effect verwaarloosbaar zijn. Bovendien is – alles in acht genomen – onthard water beter voor het milieu. Waarom?

• door het lagere energieverbruik bij het opwarmen van het water;
• door minder waspoeder, zepen en andere detergenten in het afvalwater (tot 50 % minder gebruik);
• door de langere levensduur van huishoudtoestellen en textiel.

Tenslotte moeten we ook vermelden dat moderne onthardingssystemen reeds efficiënt werken met aanzienlijk kleinere hoeveelheden zout.
En als de waterverzachter gecombineerd wordt met bijvoorbeeld actieve kool filtratie, dan kan de afvalberg nog beperkt wordt omdat je dan geen flessenwater meer moet kopen.

Voor de regeneratie van het hars mogen enkel speciale zouten voor ontharders worden gebruikt. Alleen die zouten garanderen een geheel zuivere zoutoplossing, zonder verspilling.

De leden van Aqua Belgica, zoals Hydro@Home en fabrikant Delta Water Engineering, gebruiken uitsluitend harsen die beantwoorden aan de opgelegde overheidsnormen. De verbruiker loopt dan ook geen enkel gevaar wanneer hij een beroep doet op hun diensten.

Voor een private woning ouder dan 10 jaar, heeft u recht op het gunstig BTW-tarief van 6%, zowel voor het toestel als voor plaatsing en onderhoud. Voor woningen jonger dan 10 jaar bedraagt het BTW-tarief 21%.

Bij het vergelijken van prijzen van waterontharders, kan je best ook de kostprijs van het water- en zoutverbruik voor de regeneratie meenemen in de berekening, net zoals de prijs van het onderhoud. Een toestel zou minimum 15 jaar moeten meegaan, dus de gebruikskosten van het toestel worden over die termijn toch een belangrijke factor.

Hydrosoft waterontharders werken volumetrisch en houden dus rekening met het specifieke waterverbruik en de graad van ontharding. De berekening van het te verwachten water- en zoutverbruik is daarom relatief complex. Doe dus gerust vrijblijvend beroep op de Hydro@Home specialist in uw streek om u hierbij te helpen. En voor onze Hydrosoft toestellen zal de jaarlijkse besparing die een waterverzachter met zich meebrengt deze gebruikskosten ruimschoots goedmaken.

(*) bron: Belgische Federatie voor Waterbehandeling Aqua Belgica