Wat is een
waterverzachter

Een waterverzachter of waterontkalker is een toestel dat calcium en magnesium verwijdert uit jouw leidingwater. Calcium en magnesium zijn de oorzaak van hard water, en veroorzaken een reeks problemen, waaronder kalkaanslag en verminderde efficiëntie van huishoudelijke apparaten.

IMG 9159 LR e1652684717277
outline waterontharder
Punt 1
Punt 2
Punt 3

Hoe werkt een
waterverzachter?

Waterontkalkers passen ionenuitwisseling toe om calcium en magnesium te elimineren. In het proces van ionenuitwisseling wordt hard water door een laag van kleine harsbolletjes geleid. Deze bolletjes zijn doordrenkt met natriumionen, die calcium effectief uit het water verwijderen door een uitwisselingsproce

Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd en vereist het “regeneratie”. Dit herstelproces wordt geactiveerd door het systeem door te spoelen met een geconcentreerde zoutoplossing. Hierdoor worden de calcium- en magnesiumionen uit de harsbolletjes verwijderd en wordt hun vermogen om water te verzachten vernieuwd. Dit draagt bij aan het verminderen van kalkaanslag en het optimaliseren van de functionaliteit van huishoudelijke apparaten. Ontdek ons assortiment waterontharders.

Prijs van een waterverzachter

01.
Aankoop

Een waterverzachter is een investering, en dat valt niet te ontkennen. Het gaat echter om een slimme investering. De kosten van een waterontkalker verdien je binnen 5 jaar terug. Gezien het feit dat het apparaat doorgaans gedurende 20 jaar functioneert, resulteert dit in 15 jaar aan zuivere besparingen.

02.
Verbruik

Hydro@Home plaatst uitsluitend apparaten zonder elektriciteit om ongemerkt energieverbruik te vermijden. De intelligente kranen zijn geoptimaliseerd voor een minimaal gebruik van zout en water. Hierdoor kan een huishouden van 4 personen toe met slechts 1 zak zout per kwartaal.

03.
Onderhoud

Om te blijven profiteren van de voordelen van zacht water, is het van essentieel belang om je waterverzachter goed te onderhouden. Het volstaat om maandelijks het zoutreservoir te controleren en jaarlijks (of om de twee jaar) een inspectie uit te voeren om een optimale werking te waarborgen.

04.
Zout

Pekel of zoutoplossing fungeert als de drijvende kracht achter je waterontkalker. Het activeert de intelligente harsen die verantwoordelijk zijn voor de ionenuitwisseling. Een gezin van 4 personen heeft voldoende aan slechts 1 zak zout per kwartaal, wat neerkomt op €5 per maand.

voordelen van
een waterverzachter

Het plaatsen van een waterverzachter zonder elektriciteit heeft onmiddellijke positieve effecten op diverse facetten binnen je huishouden. Laten we deze voordelen eens nader bekijken. Hierdoor realiseer je niet alleen besparingen op financieel vlak en energieverbruik, maar toon je ook milieubewustzijn en zorg voor jouw welzijn. Het belangrijkste resultaat is echter dat je eindelijk verlost bent van die vervelende kalkaanslag!

Zet in op milieubewustzijn

Aanzienlijke positieve gevolgen voor het milieu zijn onder andere: minder energieverbruik, een verlengde levensduur van apparaten en textiel, en een verminderde hoeveelheid detergenten in het afvalwater.

Voorgoed verlost van kalkaanslag op douchewand en kranen

Minder tijd kwijt aan schoonmaken.
Het wegblijven van kalkaanslag versnelt schoonmaken enorm, met tot 110 uur minder poetswerk per jaar voor een gemiddeld gezin.

Stralend schone vaat. 
Of je nu handmatig afwast of de afwasmachine gebruikt, het gaat allemaal makkelijker en het eindresultaat is sprankelend bestek.

Tot 60% minder uitgeven aan zeep, shampoo en schoonmaakmiddelen

U hoeft geen kostbare antikalkproducten meer aan te schaffen. Schoonmaakmiddelen lossen beter op in zacht water, waardoor u er minder van nodig heeft. Ook heeft u voor dezelfde resultaten minder waspoeder en wasverzachter nodig. Daarnaast is het toevoegen van zout of spoelmiddel aan de vaatwasmachine overbodig geworden.

Verlaag uw energieverbruik

De kalk in uw leidingwater hoopt zich op rond de verwarmingselementen van diverse huishoudelijke apparaten, zoals de verwarmingsketel, wasmachine, koffiezetapparaat, vaatwasser en waterkoker. Deze kalkaanslag vormt een isolerende laag rond de verwarmingselementen, waardoor er meer energie nodig is om het water te verwarmen. Met een waterverzachter wordt het gas- en/of elektriciteitsverbruik merkbaar verminderd.

Optimaliseer de levensduur van uw apparaten en leidingen

Kalkafzetting treedt op in de waterleidingen van uw huis, wat leidt tot een geleidelijke vernauwing van de leiding en dus een verminderde waterstroom. Na verloop van tijd kan de leiding volledig verstopt raken. Door gebruik van kalkvrij water worden leidingen niet langer verstopt.

Kalk in het water kan de levensduur van bepaalde huishoudelijke apparaten verkorten. Dit risico kan worden vermeden door uitsluitend zacht water te gebruiken, waardoor de apparaten langer meegaan en u uiteindelijk kosten bespaart.

Realiseer jaarlijkse besparingen tot €1.000

Met behulp van gegevens van het NIS uit 2003 heeft Aqua Belgica, de Belgische Federatie voor waterbehandeling, vastgesteld dat een huishouden van vier personen jaarlijks tot €650 kan besparen door een waterverzachter te gebruiken. Met de stijging van prijzen sinds het onderzoek, bedraagt deze besparing momenteel zelfs meer dan €1.000.

Onderzoek uitgevoerd in de Verenigde Staten door het onafhankelijke Battelle Memorial Institute, een toonaangevend test- en onderzoekscentrum voor toegepaste wetenschappelijke en technologische ontwikkeling, bevestigt de conclusies van Aqua Belgica. Deze studie, die onder supervisie van de Water Quality Research Foundation (WQRF) plaatsvond in 2009, ondersteunt dezelfde bevindingen.

Zorg goed voor je huid en haar

Begin je dag met het comfort van zacht water. Onder de douche ervaar je een unieke wellnesservaring. Dankzij het zachte water voelt je huid en haar zachter aan, terwijl zeep en shampoo beter oplossen. Dit betekent dat je minder hoeft te gebruiken voor dezelfde resultaten. Bovendien voelen je kleding, lakens en handdoeken ook zachter aan. Het gebruik van wasverzachter kan aanzienlijk verminderd of zelfs geëlimineerd worden. Bovendien zal je textiel langer meegaan.

Waar kan ik
een waterverzachter
plaatsen?

Geschikt voor elke woning of appartement

Hydro@Home apparaten zijn uiterst compact ontworpen. Bijvoorbeeld, de Simplex waterverzachters met afzonderlijk zoutreservoir behoren tot de meest ruimtebesparende toestellen op de markt. Ideaal voor situaties waar beperkte ruimte beschikbaar is, zoals in de garage, berging, of keukenkast. 

Geen elektriciteitsaansluiting vereist 

Hydro@Home apparaten zijn ontworpen met duurzaamheid als uitgangspunt. De intelligente kranen zijn afgestemd op minimaal zout- en waterverbruik en hebben bovendien geen elektriciteit nodig. Hierdoor kunnen de apparaten zelfs geïnstalleerd worden op locaties waar geen stopcontact beschikbaar is.

Waterafvoer is essentieel

Waterverzachters voeren het kalkrijke spoelwater af via een afvoer. Als de afvoer dichtbij de installatieplek is, wordt de installatie vlot uitgevoerd. Wanneer dit niet het geval is, wordt er een leiding van het apparaat naar de dichtstbijzijnde afvoer gelegd.

hydro@home device under sink

Compact

De Hydrosoft 100M Simplex met afzonderlijk zoutreservoir, onze meest populaire waterverzachter, wordt geprezen als het meest compacte apparaat op de markt. Uitermate geschikt voor locaties met beperkte ruimte.

hydro@home device installed in grarage

Geen stopcontact nodig

Waterverzachters vereisen een afvoer. Indien deze niet beschikbaar is, installeren we een leiding vanaf het apparaat naar de dichtstbijzijnde afvoer.

hydro@home device mounted on wall

Afvoer

De Hydrosoft 100M Simplex met afzonderlijk zoutreservoir, onze meest populaire waterverzachter, wordt geprezen als het meest compacte apparaat op de markt. Uitermate geschikt voor locaties met beperkte ruimte.

Hydro@home vs traditionele
waterverzachter

Hydro@Home staat bekend om zijn eigentijdse waterverzachters van Belgische makelij. In tegenstelling tot traditionele modellen, opereren onze waterontkalkers zonder de noodzaak van elektriciteit. Bovendien benutten we de meest geavanceerde harsen, die vanwege hun doeltreffendheid een uitzonderlijk hoge onthardingscapaciteit verzekeren in een compact apparaat.

Klassieke waterverzachters zijn omvangrijk vanwege hun zwakke en verouderde ontwerp. Compacte waterontkalkers getuigen van innovatie in ontwerp. Hoogwaardige harsen maken een geringe harsinhoud mogelijk, terwijl het ontbreken van ingewikkelde aansluitingen onze apparaten compact en robuust maakt.

Vermeld het gewenst toestel bij je offerte. Twijfel je? Wees gerust, we raden je altijd een toestel aan dat optimaal is voor jouw specifieke situatie. Voeg het gewenste apparaat toe aan je offerteaanvraag. Mocht je twijfelen, maak je dan geen zorgen. We zullen altijd een apparaat aanbevelen dat het beste past bij jouw specifieke situatie.

simplex one product
 • Simplex:
  voor normaal gezinsgebruik
 • Compact:
  past in ieder huis of appartement
 • Duurzaam:
  afgeregeld voor minimaal zout- en waterverbruik
 • Eenvoudig:
  zonder elektriciteit, geen ontregelingen, geen verbruik
 • Krachtig:
  krachtige maar compact toestel dankzij superieur hars
 • Verlengde levensduur:
  20 tot 25 jaar
200BL no background
 • Duplex:
  voor een kleine onderneming: Airbnb, horeca, kantoor,…
 • Compact:
  past in ieder huis of appartement
 • Duurzaam:
  afgeregeld voor minimaal zout- en waterverbruik
 • Eenvoudig:
  zonder elektriciteit, geen ontregelingen, geen verbruik
 • Krachtig:
  De krachtigste compacte ontharder dankzij superieur hars
 • Verlengde levensduur:
  20 tot 25 jaar
Hydropure 3D alpha cropped
 • Hydropure:
  drinkwaterfilter op basis van actieve kool.
 • Perfect drinkwater:
  neutraliseert onaangename geur, kleur en smaak uit jouw water.
 • Duurzaam:
  weg met wegwerpplastic, minder pmd en beter voor het milieu en jouw portemonnee. 
 • Eenvoudig:
  nooit meer sleuren met zware verpakkingen van flessenwater.
 • Krachtig:
  Met 3 liter actieve kool geniet je 12 jaar van perfect drinkwater. 
 • Verlengde levensduur:
  10 tot 15 jaar

Contacteer ons
vrijblijvend voor
meer informatie

Meet hier je
waterhardheid
online!

calculate waterhardness laptop screenshot

Een Hydro@Home waterverzachter stopt kalkafzetting. Zo kan je jaarlijks veel besparen. Maar hoe hard is het water in jouw regio? En welke gevolgen heeft dit voor jouw woning? Doe de online waterhardheidstest.

Het zout van
een Waterverzachter

Zout fungeert als de energiebron voor je waterontkalker. De Hydro@Home waterverzachters gebruiken natriumchloride (zout) als bron tijdens het regeneratieproces. Tijdens dit proces worden de intelligente harsen gespoeld en de calcium- en magnesiumionen vervangen door natriumdeeltjes. Dit zorgt ervoor dat de waterverzachter in optimale staat blijft en voorkomt problemen met kalkaanslag in je waterleidingen en huishoudelijke apparaten.

waterverzachter zonder
elektriciteit of batterij

200BL no background
 • Geen stopcontact nodig
 • Geen elektriciteits-verbruik
 • Geen last van stroompannes

Een waterverzachter die geen elektriciteit nodig heeft, vormt een duurzame en efficiënte oplossing om kalkaanslag te verminderen en zachter water te verkrijgen. Dit type waterontkalker biedt verscheidene voordelen in vergelijking met traditionele modellen. Ten eerste vereist het geen elektriciteit voor werking, wat leidt tot besparingen op energiekosten en een gunstig effect heeft op het milieu. Bovendien is het onderhoud van een elektriciteitsvrije waterverzachter aanzienlijk eenvoudiger, omdat er geen elektronische componenten zijn die kunnen falen.

Kleine waterverzachters

De compacte Hydro@Home waterverzachters nemen beduidend minder ruimte in dan traditionele waterverzachters, die vaak groot zijn en ingewikkelde aansluitingen vereisen. Bovendien zijn onze kleine waterverzachters energie-efficiënt, wat resulteert in minder water- en zoutverbruik in vergelijking met traditionele modellen, terwijl ze toch krachtig presteren met een debiet tot 2.600 liter zacht water per uur. Een voordeel van onze kleine Hydro@Home waterverzachters is de veelzijdige installatiemogelijkheid: je kunt ervoor kiezen om het zoutreservoir apart te plaatsen, maar ook de modellen met geïntegreerd zoutvat bieden talrijke plaatsingsopties. Zo kan je bijvoorbeeld de Simplex 100M waterverzachter in 3 verschillende richtingen plaatsen.

 • Compact
 • Energie Efficiënt
 • Performant

Waarom kiezen
voor Hydro@Home?

Met Hydro@Home kies je voor de meest compacte waterverzachter met de allerkleinste ecologische voetafdruk. Zo bespaart een Hydro@Home toestel jou nog dit jaar energie én geld. Hydro@Home? Samen richting perfect drinkbaar en zacht water met een ecologisch, economisch en sociaal voordeel voor iedereen! Ontdek alle voordelen hier!

100% volumetrische
werking

De waterverzachter past zich aan in functie van de gezinssituatie

Fijnere
harsen

Fijnere harsen, grote capaciteit, unieke, gepatenteerde technologie

Economisch &
ecologisch

Geen energieverbruik, laag water- en zoutverbruik per regeneratie

Small is
beautiful

Small is beautiful, compacte toestellen, grootse prestaties, passen in de kleinste ruimte

Zonder
elektriciteit

Geen energieverbruik, eenvoudige plaatsing zonder stopcontact, extra veilig

Made in
Belgium

Hoogwaardige waterverzachters en filters, volledig vervaardigd in België, lokale productie draagt bij aan een verminderde ecologische impact.