Heeft uw waterontharder een jaarlijks nazicht nodig?

heeft uw waterontharder een jaarlijks nazicht nodig

Beperkt onderhoud

Een waterontharder vraagt in principe weinig onderhoud. Het is vooral belangrijk dat u het zoutreservoir tijdig bijvult, zodat de harsen in het toestel correct kunnen regenererenMaandelijks uw zoutvoorraad nakijken, moet in principe volstaan. Daarnaast hoeft u zelf niets aan uw toestel te doen.

Wel is een waterontharder een toestel met tal van bewegende onderdelen. Voor een maximale levensduur is het dan ook belangrijk dat u die af en toe eens laat nakijken, testen en indien nodig repareren, net zoals dat bij uw wagen of uw verwarmingsketel gebeurt. Ook de harsen in de ontharder moeten soms gedesinfecteerd worden om de kwaliteit van het water te garanderen. Uw installateur of onderhoudsfirma doet dat met plezier voor u. U vindt hun contactgegevens meestal op een sticker die op uw toestel kleeft.

Een jaarlijks nazicht?

In de regel wordt aangeraden om uw waterontharder éénmaal per jaar te laten controleren. Zo kunt u mogelijke problemen (waarvan de oorzaak meestal extern is) tijdig opsporen en voorkomen. Ligt uw waterverbruik evenwel lager dan honderd liter per dag, dan is de kans op problemen een stuk kleiner en kunt u er eventueel voor kiezen om uw toestel minder vaak te laten nakijken, bijvoorbeeld om de twee of om de drie jaar.

Overweeg tot slot zeker een jaarlijks onderhoud. Bij sommige installateurs krijgt u namelijk een uitgebreide garantie als u een jaarlijks nazicht laat uitvoeren. Zonder onderhoudscontract geniet u sowieso 5 jaar fabrieksgarantie op elke Hydro@Home-waterontharder. Hoe dan ook is een onderhoud een slimme keuze: u vermijdt problemen en kunt makkelijk de kosten voor vervangonderdelen uitsparen.