Zacht water

Zacht water is water dat heel lage hoeveelheden calcium en magnesium bevat. Waterhardheid of hardheid in water is een meting van de hoeveelheid calcium en magnesium die in het water aanwezig zijn. Hoe meer calcium en magnesium het water bevat, hoe harder het water zal zijn.

De voordelen van zacht water

Het installeren van een waterverzachter heeft een onmiddellijk positief effect op verschillende aspecten van jouw huishouden. We zetten ze even op een rij.

01

Bespaar tot 1000€ per jaar met een waterverzachter

Een Hydro@Home waterontharder kan je heel wat geld besparen. Kalkafzetting verhoogt het elektriciteitsverbruik van huishoudapparaten. 1mm kalkaanslag staat gelijk aan 10% meer energieverbruik. Vaak zien we een kalkaanslag van zo’n 5mm, die gelijk staat aan 35% extra verbruik aan elektriciteit. Door het installeren van een waterontkalker voorkom je de langzame toename in energieverbruik en kan je jaarlijks tot 1.000€ kosten uitsparen aan: nieuwe en kostbare apparaten die gebruik maken van warm water zoals een vaatwasser en wasmachine. Ook dure reinigingsmiddelen en kalkverwijderaars als detergenten en zepen zal je veel minder nodig hebben, om nog maar te zwijgen over de energiekost die je bespaart door de verhoogde performantie van je huishoudapparaten.

02

Minder kuiswerk en een stralend en mooi proper huis

Een glanzend aanrecht, blinkende kranen, heldere spiegels en transparante douchedeuren. Het kost dagelijks veel moeite om je huis te laten stralen. Tenzij je een waterverzachter hebt die de kalk uit het water filtert alvorens het de kans krijgt om overal een lelijke en doffe kalkschijn achter te laten. Met een waterverzachter heb je ook veel minder kuisproducten nodig. De schoonmaakproducten lossen veel beter op in zacht water dan in hard water waardoor je er minder van moet gebruiken en deze ook mooier zullen schuimen.

03

Glanzend bestek & blinkende glazen

De meeste schoonmaakmiddelen zijn actiever in zacht water, zodat je er minder van nodig zult hebben om hetzelfde resultaat te bekomen. Met als gevolg dat jouw glazen en bestek properder zijn en meer gaan glanzen, zowel bij handwas als bij de vaatwas. Zacht water haalt het beste uit jouw huishoudelijke producten.

04

Gezonde huid en mooi glanzend haar

Door hard water kan jouw huid gevoelig en droog aanvoelen, terwijl met zacht water de huid de natuurlijke hydratatie behoudt. De meeste douchegels en shampoos zullen voller en zachter schuimen en resulteren in gezond en glanzend haar. Begin de dag met zacht water, en ervaar een unieke wellness beleving onder de douche.

05

Zacht en mooi textiel

Kalk maakt niet alleen de oppervlakken in je huis dof, maar ook je kledij. Zacht water helpt de levendige kleuren van je mooie kledij en waslinnen te behouden, en laat ze trouwens ook veel zachter aanvoelen. Daarenboven zijn wasproducten actiever in zacht water, zodat je er minder van nodig hebt per wasbeurt.

06

Bespaar tijd en geld met door zacht water

Schoonmaken gaat veel sneller zonder kalkaanslag. Met de aankoop van een waterontharder spaar je gemiddeld 120 schoonmaakuren per jaar uit. Zo kun je genieten van een stralend huis en je tijd spenderen aan dingen die er echt toe doen.

Contacteer ons
vrijblijvend voor
meer informatie

Meet hier je
waterhardheid
online!

calculate waterhardness laptop screenshot

Een Hydro@Home waterontharder stopt kalkafzetting. Zo kan je jaarlijks veel besparen. Maar hoe hard is het water in jouw regio? En welke gevolgen heeft dit voor jouw woning? Doe de online waterhardheidstest.

Is zacht water
drinkbaar?

Onthard water is drinkbaar en heeft geen invloed op de drinkbaarheid van jouw leidingwater. Water dat drinkbaar was voor ontharding zal drinkbaar blijven na ontharding. Water dat niet drinkbaar was voor ontharding zal het ook niet worden door het te ontharden. Een waterontharder kan dus niet gebruikt worden om ondrinkbaar water drinkbaar te maken. Een ontharder is geen zuiveringssysteem.

De drinkbaarheid van het water hangt ook af van de hoeveelheid natrium in het water na de ontharding. Ontharding door ionenuitwisseling betekent dat calcium en magnesium zullen worden verwijderd en dat er in de plaats natrium zal toegevoegd worden aan het water. Voor iedere 100 mg/l die je verwijdert mag je 46 mg natrium toevoegen. Het totaal gehalte aan natrium in het drinkwater moet lager zijn dan 200mg/l, want anders is het niet meer drinkbaar.

Dit cijfer van 200 mg/l is een primaire aanbeveling van de WHO (World Health Organisation). Hierbij moet je ook rekening houden met het gehalte aan natrium dat oorspronkelijk al aanwezig was in het water.

Conclusie
zacht water

Zacht water heeft een onmiddellijk positief effect op het volledige huishouden. De investering in een Hydro@Home waterontharder betaalt zichzelf terug op korte termijn, en je kan onmiddellijk genieten van de voordelen.

Waarom kiezen
voor Hydro@Home?

Met Hydro@Home kies je voor de meest compacte waterontharder met de allerkleinste ecologische voetafdruk. Zo bespaart een Hydro@Home toestel jou nog dit jaar energie én geld. Hydro@Home? Samen richting perfect drinkbaar en zacht water met een ecologisch, economisch en sociaal voordeel voor iedereen! Ontdek alle voordelen hier!

100% volumetrische
werking

De waterverzachter past zich aan in functie van de gezinssituatie

Fijnere
harsen

Fijnere harsen, grote capaciteit, unieke, gepatenteerde technologie

Economisch &
ecologisch

Geen energieverbruik, laag water- en zoutverbruik per regeneratie

Small is
beautiful

Small is beautiful, compacte toestellen, grootse prestaties, passen in de kleinste ruimte

Zonder
elektriciteit

Geen energieverbruik, eenvoudige plaatsing zonder stopcontact, extra veilig

Made in
Belgium

Hoog kwalitatieve waterontharders & filters, 100% in België geproduceerd, lokale productie zorgt voor een kleinere ecologische voetafdruk