Hydro@Home is jouw waterontharder zonder elektriciteit.

Waterontharder zonder elektriciteit of batterij

Traditionele waterontharders maken gebruik van een elektrische klok om de reiniging van de harsen aan te sturen. Waterverzachters zonder elektriciteit daarentegen werken hydraulisch. De regeneratie gebeurt alleen op het moment dat dit effectief nodig is. Op die manier wordt geen onnodig zout en water verspild. Bovendien werkt een hydraulische waterontharder volledig zonder stroom: er is geen elektrische klok, noch andere onderdelen die op elektriciteit werken. 

Hydro@Home waterontharders zonder elektriciteit zijn: eenvoudig te installeren, besparen geld en energie, worden niet ontregeld door een elektriciteitspanne, en hebben een langere levensduur dan tradiotionele waterontharders.  

Hydrosoft 100M

Geen stopcontact nodig

Hydro@Home waterverzachters hebben geen stopcontact nodig. Met als voordeel dat je veel meer mogelijkheden hebt om deze te installeren: kruipruimtes, meterkasten, kelders, zelfs in een keukenkast.  

Geen elektriciteitsverbruik

Geen sluipend elektriciteitsverbruik. Heel wat waterontharders verbruiken toch nog stroom ook als je deze niet gebruikt. Een Hydro@Home waterverzachter verbruikt geen elektriciteit, dit is kostenbesparend en duurzaam.  

Geen last van stroompannes

Je waterontharder wordt niet ontregeld na een elektriciteitspanne. Het is dus niet nodig om jouw waterontharder opnieuw te programmeren nadat de stroom is uitgevallen.  

Wat zijn waterverzachters zonder elektriciteit?

Waterverzachters zonder elektriciteit verbruiken geen elektriciteit om te functioneren. Ze verwijderen de calcium en magnesium mineralen uit het water, waardoor het water zachter wordt. Dit betekent dat kalkaanslag en andere negatieve effecten van hard water verminderen of verdwijnen.

Waarom kiezen voor waterverzachters zonder elektriciteit?

Moderne waterontharders werken zonder elektriciteit omwille van de vele voordelen. Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor waterverzachters zonder elektriciteit. Ten eerste zijn ze milieuvriendelijker, omdat ze geen elektriciteit verbruiken. Ten tweede zijn ze betrouwbaarder dan elektrische waterverzachters, omdat ze geen elektriciteit nodig hebben om te functioneren. Hierdoor zijn ze niet afhankelijk van de elektriciteitsvoorziening en zullen ze ook bij een stroomstoring blijven werken. Ook heb je geen stopcontact meer nodig en heb je dus meer keuzevrijheid om jouw waterontharder te installeren. Ten slotte zijn ze vaak goedkoper dan elektrische waterverzachters, waardoor ze een betaalbare oplossing zijn voor hard water.

Hoe werken waterverzachters op elektriciteit?

Traditionele waterontkalkers die werken op elektriciteit maken gebruik van een elektrische klok om de reiniging van de harsen aan te sturen. Bij dit type wordt het spoelen ingepland op vaste tijdstippen. Meestal is dat ’s nachts, omdat er dan in de regel geen water verbruikt wordt. Een elektrisch signaal laat het spoelen beginnen, ongeacht of de harsen op dat moment al helemaal verzadigd zijn of niet.

Hoe werken waterverzachters zonder elektriciteit?

Er zijn verschillende soorten waterverzachters zonder elektriciteit, elk met hun eigen werkingsprincipe. De 2 meest voorkomende types zijn hydraulische en magnetische waterverzachters.

Hydraulische waterontharder

Toestellen zonder elektriciteit werken hydraulisch. Dat betekent dat een waterteller de spoeling van de harsen regelt. Wanneer een hydraulische ontharder zijn volledige onthardingscapaciteit bereikt heeft, openen kleine klepjes in de stuurkop. Dat zorgt voor een druksignaal dat het regeneratieproces laat beginnen. De regeneratie gebeurt dus alleen op het moment dat dit effectief nodig is. Op die manier wordt geen onnodig zout en water verspild. Bovendien werkt een hydraulische waterontharder volledig zonder stroom: er is geen elektrische klok, noch andere onderdelen die op elektriciteit werken.

Magnetische waterverzachter

Een magnetische waterontharder werkt in theorie door middel van een krachtig magnetisch veld om de hardheid van het water te verminderen. Het passeren van drinkwater langs een magneet zou de calcium en magnesium mineralen van eigenschap laten veranderen. De samenstelling van het water verandert met deze waterbehandeling niet. Echter is er geen bewijs voor de werking van een magnetische waterontharder. Zolang er geen overtuigend wetenschappelijke staving is voor de werking van magnetische waterontharders, kan je deze manier van waterontharding beter vermijden.

Hoe werken waterverzachters zonder elektriciteit?

Hydraulische waterontharders zonder elektriciteit hebben de volgende 4 voordelen:

  • Geen stopcontact nodig, waardoor je meer mogelijkheden hebt voor de plaatsing van de waterontharder.
  • Geen elektriciteitsverbruik, dit is kostenbesparend en duurzaam.
  • Elektriciteitspanne? Geen zorgen. Je toestel kan niet ontregeld raken door een elektriciteitspanne. Het is dus niet nodig om uw waterontharder opnieuw in te stellen nadat de stroom is uitgevallen.
  • Een hydraulische waterontharder raakt minder makkelijk defect dan een elektronisch toestel. Bovendien zullen de herstellingskosten lager zijn, aangezien schade aan mechanische onderdelen makkelijker te herstellen is dan een elektronisch defect.

Heb je een vraag?
Wil je graag een offerte?

Wens je een vrijblijvende offerte of heb je een vraag?
Contacteer ons. We helpen jou graag verder!

Voordelen van een waterontharder

Nooit meer
kalkaanslag

Duurzaam en
milieuvriendelijk

Gezond haar en
een stralende huid

Bespaar geld en
energie

Nooit meer kalkaanslag
op douchewand of de kranen 

Geniet van zacht textiel,
de kleuren vervagen minder snel 

Bespaar tot 60% op zeep,
shampoo & schoonmaakmiddelen 

Waarom kiezen
voor Hydro@Home?

Met Hydro@Home kies je voor de meest compacte waterontharder met de allerkleinste ecologische voetafdruk. Zo bespaart een Hydro@Home toestel jou nog dit jaar energie én geld. Hydro@Home? Samen richting perfect drinkbaar en zacht water met een ecologisch, economisch en sociaal voordeel voor iedereen! Ontdek alle voordelen hier!

100% volumetrische
werking

De waterverzachter past zich aan in functie van de gezinssituatie

Fijnere
harsen

Fijnere harsen, grote capaciteit, unieke, gepatenteerde technologie

Economisch &
ecologisch

Geen energieverbruik, laag water- en zoutverbruik per regeneratie

Small is
beautiful

Small is beautiful, compacte toestellen, grootse prestaties, passen in de kleinste ruimte

Zonder
elektriciteit

Geen energieverbruik, eenvoudige plaatsing zonder stopcontact, extra veilig

Made in
Belgium

Hoog kwalitatieve waterontharders & filters, 100% in België geproduceerd, lokale productie zorgt voor een kleinere ecologische voetafdruk