Prefilter waterfilter

Een Hydroclean pre-filter, ook wel sedimentfilter genoemd, verwijdert vuil, zand, roest, slib en andere grote zwevende deeltjes en sedimenten uit het water voordat het door het primaire filtratiesysteem gaat. Het reinigt het water en bereidt het voor op verdere zuivering. Dit kan helpen om de levensduur van de drinkwaterfilter en waterontharder te verlengen en de waterzuivering te verbeteren alvorens het water gebruikt wordt door jouw huishoudtoestellen.

Hoe werkt een prefilter waterfilter?

Het is belangrijk om te onthouden dat pre-filters alleen grote deeltjes en verontreinigingen verwijderen en niet noodzakelijkerwijs bacteriën of virussen. Voor een effectieve waterzuivering is het aan te raden om een combinatie van pre-filtering en fijn filtering door middel van een Hydropure drinkwaterfilter te gebruiken.

Er is een verhoogd risico als men aan de waterleiding werkt in jouw straat. Zand en vuil kunnen in de leiding terecht komen en meestromen naar jouw woning. Verhoogd risico is er ook bij oude waterleidingen die al jaren onder de grond zitten. Metaaldeeltjes kunnen loskomen en mee stromen naar jouw woning.

CF 100 M

Ontdek de Hydroclean waterfilter

Bescherm al je huishoudelijke apparaten door het installeren van een prefilter:

 • De waterontharder
 • De wasmachine
 • De vaatwasmachine
 • De verwarmingsketel
 • Keramische kranen
 • De thermostatische douche
 • Quooker installatie

Gevolgen van sediment en vuil in het water

 • Ophoping van vuil en zand
 • Verontreinigd water
 • Bacterievorming
 • Drukval
 • Beschadiging aan warmwatertoestellen
 • Afgekeurd worden door de watermaatschappij

Voordelen van een prefilter waterfilter

Automatisch spoelende vuilfilter

Houdt zand en vuil tegen

Beschermt jouw huishoudapparaten tegen onzuiverheden

Werkt zonder elektriciteit

Inox filterpatroon verslijt niet

ZelfreinigendE
waterfilter

Door de ROTA FLUX-technologie reinigt de vuilfilter zichzelf. Dankzij de roterende stroom van het water worden vuildeeltjes naar onder geleid en verzamelen ze zich onderaan in de filterbokaal. Dit zorgt er voor dat na verloop van tijd het filtergaas, gemaakt uit roestvrij staal, niet verstopt geraakt en dat er geen drukverlies optreedt.

Installeren van een vuilfilter

De hydroclean waterfilter is makkelijk te installeren voor jouw waterontharder. De vuilfilter is 360° draaibaar rond het aansluitpunt en kan ook op een verticale waterleiding geïnstalleerd worden. De bypass-knop laat toe de waterfilter uit te schakelen, maar men komt niet zonder water te zitten.

Hydroclean waterfilter zuivert jouw water.

Kies voor zekerheid en bescherm al jouw apparatuur tegen vuil!

Een Hydroclean vuilfilter plaatsen, biedt hiervoor de oplossing. Hij beschermt al je huishoudapparaten en de hele woning tegen vuildeeltjes die mee stromen doorheen de waterleiding en houdt deze tegen voor ze de woning binnen gaan. Bescherm jouw woning!

Vraag een
offerte aan

Waarom kiezen
voor Hydro@Home?

Met Hydro@Home kies je voor de meest compacte waterontharder met de allerkleinste ecologische voetafdruk. Zo bespaart een Hydro@Home toestel jou nog dit jaar energie én geld. Hydro@Home? Samen richting perfect drinkbaar en zacht water met een ecologisch, economisch en sociaal voordeel voor iedereen! Ontdek alle voordelen hier!

100% volumetrische
werking

De waterverzachter past zich aan in functie van de gezinssituatie

Fijnere
harsen

Fijnere harsen, grote capaciteit, unieke, gepatenteerde technologie

Economisch &
ecologisch

Geen energieverbruik, laag water- en zoutverbruik per regeneratie

Small is
beautiful

Small is beautiful, compacte toestellen, grootse prestaties, passen in de kleinste ruimte

Zonder
elektriciteit

Geen energieverbruik, eenvoudige plaatsing zonder stopcontact, extra veilig

Made in
Belgium

Hoog kwalitatieve waterontharders & filters, 100% in België geproduceerd, lokale productie zorgt voor een kleinere ecologische voetafdruk