Wat is een
waterontharder

Een waterontharder, waterverzachter of waterontkalker is een toestel dat calcium en magnesium verwijdert uit jouw leidingwater.

Calcium en magnesium zijn de oorzaak van hard water, en veroorzaken een reeks problemen, waaronder kalkaanslag en verminderde efficiëntie van huishoudelijke apparaten.

IMG 9159 LR e1652684717277
outline waterontharder

Hoe werkt een
waterontharder?

Waterverzachters maken gebruik van ionenuitwisseling om calcium en magnesium te verwijderen. Tijdens het ionenwisselingsproces wordt het harde water geleid door een bed met kleine bolletjes van hars die beladen zijn met natriumionen. Calcium wordt effectief uit het water verwijderd via uitwisseling met natrium ionen.

Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd, en moet deze “geregenereerd” worden. Dit wordt gedaan door het systeem te spoelen met een geconcentreerde zoutoplossing, die de calcium en magnesium ionen uit de harsbolletjes verwijdert en hun vermogen om water te ontharden herstelt.

Prijs van een waterontharder

01.
Aankoop

Een waterverzachter is een investering, en dat zullen we niet ontkennen. Het is wel een slimme investering. De kost van een waterverzachter heb je binnen de 5 jaar terugverdiend. Wetende dat het toestel gemiddeld 20 jaar dienst doet, haal je er dus 15 jaar pure winst uit.

02.
Verbruik

Hydro@Home installeert enkel toestellen zonder elektriciteit, om sluipend verbruik te vermijden. De slimme kranen zijn geoptimaliseerd voor laag zout- en waterverbruik. Hierdoor komt een gezin van 4 personen toe met slechts 1 zak zout per kwartaal.

03.
Onderhoud

Om van de voordelen van zacht water te blijven genieten, is het weliswaar belangrijk dat je jouw waterontharder goed onderhoudt. Een eigen maandelijkse controle van het zoutreservoir en jaarlijks (of 2 jaarlijks) nazicht volstaan voor een optimale werking.

04.
Zout

Pekel of zoutoplossing is de energie van jouw waterontharder. Deze zorgt voor de reactivering van de slimme harsen die instaan voor de ionenuitwisseling. Een gezin van 4 personen komt makkelijk toe met slechts 1 zak zout per kwartaal. Dit komt neer op 5€/maand.

voordelen van
een waterontharder

Het installeren van een waterverzachter heeft een onmiddellijk positief effect op verschillende aspecten van uw huishouden. We zetten ze even op een rij. Zo bespaar je niet enkel geld en energie maar draag je ook zorg voor het milieu en jouw gezondheid. Maar het aller belangrijkste, je bent eindelijk verlost van die vervelende kalkaanslag!

Draag zorg
voor het milieu

Minder energieverbruik, langere levensduur van toestellen en textiel, minder detergenten in het afvalwater … de voordelen voor het milieu zijn aanzienlijk.

Nooit meer kalkaanslag op de douchewand of de kranen

Besteed minder tijd aan schoonmaken.
Schoonmaken gaat veel sneller zonder kalkaanslag. Een gemiddeld gezin hoeft tot 110 uren minder te poetsen per jaar.

Schonere vaat.
Of je de vaat nu met de hand of met de machine doet, de vaat gaat vlotter en het resultaat is een glanzend bestek.

Bespaar tot 60% op zeep, shampoo & schoonmaakmiddelen

Dure anti-kalk producten hoeft u niet meer te kopen. Schoonmaakmiddelen lossen beter op in zacht water, u heeft er dus minder van nodig. En voor hetzelfde resultaat heeft u minder waspoeder en wasverzachter nodig. Er hoeft ook geen zout of spoelmiddel meer in de vaatwasmachine.

Bespaar energie

De kalk uit uw leidingwater zet zich af op het verwarmingselement van heel wat huishoudapparaten, zoals uw verwarmingsketel, wasmachine, koffiezetapparaat, vaatwasmachine, waterkoker,… De kalk vormt een isolatielaag rond het verwarmingselement waardoor er meer energie nodig is om het water op te warmen. Met een waterverzachter vermindert dus het gas en/of elektriciteitsverbruik.

Verleng de levensduur van uw apparaten en leidingen

Kalk zet zich af in de waterleidingen in uw woning. Dit leidt tot een vernauwing van de leiding met een verlaagd debiet als gevolg. Na verloop van tijd gaat de leiding volledig verstoppen. Met kalkvrij water verstoppen leidingen niet.

Sommige huishoudapparaten gaan sneller stuk door kalk in het water. Dit kan voorkomen worden door enkel zacht water te gebruiken waardoor de apparaten een langere levensduur kennen, wat op zijn beurt kosten uitspaart.

Bespaar tot €1.000 per jaar

Aqua Belgica, de Belgische Federatie voor waterbehandeling, berekende, op basis van cijfers van het NIS in 2003, dat een Belgisch gezin van 4 personen op jaarbasis tot 650 € kan uitsparen door het gebruik van een waterontharder. En met de prijsstijgingen sinds het onderzoek is dit ondertussen al eerder 1.000 € geworden.

Een onderzoek, uitgevoerd in Amerika door het onafhankelijk Battelle Memorial Institute, een onafhankelijk test- en onderzoekscentrum voor toegepaste wetenschappelijke en technologische ontwikkeling, staaft de bevindingen van Aqua Belgica. Deze studie werd in 2009 uitgevoerd onder de leiding van de Water Quality Research Foundation (WQRF).

Draag zorg voor jouw huid en haar

Begin jouw dag met zacht water. Je ervaart een unieke wellness beleving onder de douche. Huid en haar voelen zachter aan door het zachte water, zeep en shampoo lossen ook beter op in zacht water. Je hoeft er dus minder van te gebruiken voor hetzelfde resultaat. Ook jouw kledij, lakens en handdoeken voelen zachter aan. Het gebruik van wasverzachter kan je halveren of soms zelfs elimineren. Jouw textiel zal trouwens ook langer meegaan.  

Waar kan ik
een waterontharder
plaatsen?

Past in ieder huis of appartement

Hydro@Home toestellen zijn zeer compact ontworpen. Zo zijn de Simplex waterontharders met afzonderlijk zoutreservoir de meest compacte toestellen op de markt. Perfect voor plaatsen waar de ruimte zeer beperkt is zoals in de garage, in de bergruimte of in een keukenkast.

Geen stopcontact nodig

Hydro@Home toestellen zijn geoptimaliseerd op duurzaamheid. De slimme kranen worden afgeregeld voor minimaal verbruik van zout en water, en verbruiken bovendien geen elektriciteit. Daardoor kan het toestel ook geïnstalleerd worden op plaatsen waar geen stopcontact aanwezig is.

Waterafvoer is noodzakelijk

Waterontharders lozen het kalkrijke spoelwater in een afvoer. Als de afvoer dicht bij de plaats van installatie is, verloopt de installatie snel. Als dit niet het geval is, dan plaatsen we een leiding van het toestel tot de dichtstbijzijnde afvoer.

hydro@home device installed in grarage

Geen stopcontact nodig

Heb je geen stroomvoorziening? Geen probleem, alle Hydro@Home waterontharders werken zonder elektriciteit. Dit is niet enkel goed voor het milieu maar ook voor jouw portemonnee.

hydro@home device mounted on wall 2

Afvoer

Waterontharders hebben een afvoer nodig. Is dit niet aanwezig, dan plaatsen we een leiding van het toestel tot de dichtstbijzijnde afvoer.

Hydro@home vs traditionele
waterontharder

Hydro@Home is gekend voor moderne waterontharders van Belgische makelij. In tegenstelling tot traditionele modellen, hebben onze waterontharders geen elektriciteit nodig. Bovendien maken wij gebruik van de laatste generatie harsen, die door hun efficiëntie toelaten om een bijzonder hoge onthardingscapaciteit te garanderen in een compact toestel.

Traditionele waterontharders zijn groot omdat ze een zwak en verouderd ontwerp hebben. Compacte waterontharders zijn een bewijs van hun innovatief ontwerp. Superieure harsen maken een kleine harsinhoud mogelijk, en het ontbreken van complexe aansluiting maken onze toestellen compact en duurzaam.

Vermeld het gewenste toestel bij je offerte. Twijfel je? Wees gerust, we raden je altijd een toestel aan dat optimaal is voor jouw specifieke situatie.

simplex one product
 • Simplex:
  voor normaal gezinsgebruik
 • Compact:
  past in ieder huis of appartement
 • Duurzaam:
  afgeregeld voor minimaal zout- en waterverbruik
 • Eenvoudig:
  zonder elektriciteit, geen ontregelingen, geen verbruik
 • Krachtig:
  krachtige maar compact toestel dankzij superieur hars
 • Verlengde levensduur:
  20 tot 25 jaar
200BL no background
 • Duplex:
  voor een kleine onderneming: Airbnb, horeca, kantoor,…
 • Compact:
  past in ieder huis of appartement
 • Duurzaam:
  afgeregeld voor minimaal zout- en waterverbruik
 • Eenvoudig:
  zonder elektriciteit, geen ontregelingen, geen verbruik
 • Krachtig:
  De krachtigste compacte ontharder dankzij superieur hars
 • Verlengde levensduur:
  20 tot 25 jaar
Hydropure 3D alpha cropped
 • Hydropure:
  drinkwaterfilter op basis van actieve kool.
 • Perfect drinkwater:
  neutraliseert onaangename geur, kleur en smaak uit jouw water.
 • Duurzaam:
  weg met wegwerpplastic, minder pmd en beter voor het milieu en jouw portemonnee. 
 • Eenvoudig:
  nooit meer sleuren met zware verpakkingen van flessenwater.
 • Krachtig:
  Met 3 liter actieve kool geniet je 12 jaar van perfect drinkwater. 
 • Verlengde levensduur:
  10 tot 15 jaar

Contacteer ons
vrijblijvend voor
meer informatie

Meet hier je
waterhardheid
online!

calculate waterhardness laptop screenshot

Een Hydro@Home waterontharder stopt kalkafzetting. Zo kan je jaarlijks veel besparen. Maar hoe hard is het water in jouw regio? En welke gevolgen heeft dit voor jouw woning? Doe de online waterhardheidstest.

Waarom kiezen
voor Hydro@Home?

Met Hydro@Home kies je voor de meest compacte waterontharder met de allerkleinste ecologische voetafdruk. Zo bespaart een Hydro@Home toestel jou nog dit jaar energie én geld. Hydro@Home? Samen richting perfect drinkbaar en zacht water met een ecologisch, economisch en sociaal voordeel voor iedereen! Ontdek alle voordelen hier!

100% volumetrische
werking

De waterverzachter past zich aan in functie van de gezinssituatie

Fijnere
harsen

Fijnere harsen, grote capaciteit, unieke, gepatenteerde technologie

Economisch &
ecologisch

Geen energieverbruik, laag water- en zoutverbruik per regeneratie

Small is
beautiful

Small is beautiful, compacte toestellen, grootse prestaties, passen in de kleinste ruimte

Zonder
elektriciteit

Geen energieverbruik, eenvoudige plaatsing zonder stopcontact, extra veilig

Made in
Belgium

Hoog kwalitatieve waterontharders & filters, 100% in België geproduceerd, lokale productie zorgt voor een kleinere ecologische voetafdruk