Drinkwaterfilter
met actieve kool

De kwaliteit van ons drinkwater is goed en voldoet aan de gestelde normen. Toch blijven er altijd reststoffen in het drinkwater zitten. Weliswaar mogen de concentraties van de reststoffen geen gevaar voor de volksgezondheid vormen. Denk hierbij onder andere aan resten van medicijnen, chemische bestrijdingsmiddelen, biociden,… Door middel van een actieve kool filter wordt het kraanwater extra gefilterd.

Actieve kool bevat ontelbaar veel poriën waardoor het een interne oppervlakte van 700 à 1.500 vierkante meter per gram heeft. Drie liter actieve kool is goed voor maar liefst 250 voetbalvelden aan interne oppervlakte en kan 3.000 m³ water zuiveren. Met een gezin van 4 personen komt dit neer op 12,5 jaar perfect drinkwater.

Plaats een actieve kool hydropure waterfilter naast jouw waterontharder of onder het aanrecht en koop nooit meer flessenwater. Actieve kool verwijdert geur, kleur en onaangename smaken.

Hydropure 3D alpha cropped

Wens je drinkbaar water in de keuken?

Laat de filter dan installeren onder je keukenkraan. Verkies je drinkbaar water in de volledige woning, laat de waterfilter dan installeren direct na de watermeter of waterontharder.

Voordelen
drinkwaterfilter

  • Lekker drinkwater uit de kraan
  • Een drinkwaterfilter verwijdert reststoffen uit jouw drinkwater
  • Veel minder PMD en plastic afval
  • Niet sleuren met flessenwater uit de supermarkt
  • Op elk moment lekker drinkbaar water zonder reststoffen
  • Compact en handig in gebruik
  • Bespaar geld: flessenwater is 200 x duurder dan kraanwater
  • Duurzaam: gaat 10 – 15 jaar mee

Welke reststoffen verwijdert een actieve kool drinkwaterfilter?

Een actieve kool drinkwaterfilter verwijdert verschillende soorten reststoffen uit het water, waaronder chloor, pesticiden, organische chemicaliën, medicijnenresten, smaak- en geurstoffen en sommige metalen. De effectiviteit van de verwijdering van deze stoffen kan variëren afhankelijk van de kwaliteit en het type actieve kool dat wordt gebruikt.

01

Radon in het kraanwater

Wanneer uranium vervalt, verandert het in radon – een radioactief gas dat geen kleur, geur of smaak heeft. Dit gas lost op in water en daardoor komt het ook in ons drinkwater terecht. Gelukkig verminderen standaard waterbehandelingsmethoden, opslag en distributie de concentratie radon in het water, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit komt doordat wanneer water in contact komt met de lucht, zoals bij het uit de kraan stromen, opslaan in watertorens of zich bevinden in waterzuiveringsinstallaties, het radon verdampt in de lucht. Het radongehalte in oppervlaktewater is over het algemeen lager dan in grondwater omdat het gas in de atmosfeer vrijkomt.

02

Ozon in het kraanwater

Vanwege de goede desinfectie en oxidatie eigenschappen wordt ozon steeds meer toegepast voor de behandeling van drinkwater. Echter kunnen er altijd organische verbindingen overblijven in het drinkwater. Om deze ozonverbindingen te verwijderen is actieve kool de ideale oplossing.

03

Chloor en chloriden in het kraanwater

Chloor wordt gebruikt om eventuele bacteriën in drinkwater te doden en ervoor te zorgen dat het water schoon en veilig is om te drinken. Hoewel soms alternatieve desinfectiemethoden worden gebruikt, is het toevoegen van een klein beetje chloor aan het drinkwater vaak onvermijdelijk. Dit komt omdat chloor een lange werking heeft en het water daardoor ook tijdens transport van het drinkwaterreservoir naar de kraan bacterievrij blijft. Chloor kan zelfs in zeer lage concentraties, worden geroken. Een hydropure drinkwaterfilter zal deze ongename geur wegfilteren.

04

Pesticiden in het kraanwater

Pesticiden zijn chemicaliën die worden gebruikt om plagen, ongedierte en ziekten te bestrijden en te beschermen tegen schade aan gewassen, dieren en andere producten. Er zijn verschillende soorten pesticiden, zoals insecticiden, herbiciden, fungiciden en rodenticiden. Sommige pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de volksgezondheid en het milieu, daarom is er regelgeving en toezicht op hun productie en gebruik.

Pesticiden worden vooral gebruikt in de landbouw en komen op deze manier terecht in het grondwater. Het is mogelijk dat er sporen van pesticiden in jouw drinkwater achterblijven. Het hangt af van de bron van het water en hoe het is behandeld. Veel waterbedrijven testen regelmatig het drinkwater voor de aanwezigheid van pesticiden.

05

Herbiciden in het kraanwater

Herbiciden zijn pesticiden die worden gebruikt om onkruid te bestrijden. Het is mogelijk dat sporen van herbiciden in jouw drinkwater terechtkomen als gevolg van hun gebruik in landbouw en tuinbouw.

06

Benzeen in het drinkwater

Benzeen is een chemische stof met de formule C6H6 en is een kleurloze vloeistof met een zoete geur. Het wordt gebruikt in de productie van chemicaliën, plastic, rubber en andere materialen. Benzeen kan in kleine hoeveelheden aanwezig zijn in drinkwater als gevolg van verontreiniging door industriële activiteiten, landbouw en vervuiling van grond- en oppervlaktewateren.

07

Solventen in het kraanwater

Solvents zijn chemicaliën die gebruikt worden als oplosmiddelen, bijvoorbeeld om verf op te lossen, inkten te verdunnen en chemicaliën te mengen. Sommige solvents, zoals benzene en tolueen, kunnen schadelijk zijn voor de volksgezondheid en het milieu. Het is mogelijk dat solvents in kleine hoeveelheden in het drinkwater terechtkomen als gevolg van verontreiniging.

08

Fenol in het drinkwater

Fenol is een chemische stof met de formule C6H5OH en wordt gebruikt als grondstof in de productie van chemicaliën, plastic, rubber en pesticiden. Het is ook aanwezig in sommige industriële afvalstoffen. Het is mogelijk dat fenol in kleine hoeveelheden in het drinkwater terechtkomt.

09

Xylenen in het drinkwater

Xylenen zijn een groep van chemicaliën die gebruikt worden in de productie van chemicaliën, plastic en rubber. Helaas kunnen deze xylenen ook in het drinkwater terechtkomen.

10

Trihalomethaan reststoffen in het drinkwater

Trihalomethaan is een groep van chemicaliën die ontstaan bij de behandeling van drinkwater met chloor. THMs komen vaak voor in drinkwater als gevolg van de behandeling van het water om bacteriën te doden. Om ervoor te zorgen dat drinkwater veilig is, moeten waterbedrijven regelmatig de niveaus van THMs en andere verontreinigingen meten en, als nodig, maatregelen nemen om de concentraties te verminderen.

11

Tetrachloorethyleen in het drinkwater

Tetrachloorethyleen is een chemische stof die gebruikt wordt als oplosmiddel en als blusmiddel. Door onder andere het bluswater is het mogelijk dat deze stof in het grondwater terechtkomt en later dus ook reststoffen hiervan in ons drinkwater gevonden worden.

12

Tolueen in het drinkwater

Tolueen is een chemische stof die gebruikt wordt als grondstof in de productie van chemicaliën, inkten en verf. Tolueen kan in drinkwater terechtkomen door lekken of verontreiniging van de grond of ondergrondse waterbronnen, waardoor het chemische product in het water terechtkomt.

13

Trichloorethaan in het drinkwater

Trichloorethaan is een andere naam voor Chlooroform, dat wordt gebruikt als anestheticum en oplosmiddel. Er zijn verschillende manieren waarop trichloorethaan in drinkwater terecht kunnen komen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door lekken uit verouderde leidingsystemen of door verontreiniging van grond- en oppervlaktewateren door industriële activiteiten.

14

Methyl Tert-Butyl Ether (MTBE)

MTBE (methyl tert-butyl ether) komt in het drinkwater terecht door lekken of verontreinigingen van opslagtanks of pijpleidingen die gebruikt worden voor de distributie van benzine. MTBE is een stof die vaak als octaanverhoger wordt toegevoegd aan benzine om de prestaties en uitstoot te verbeteren. Bovendien kan MTBE ook door ongelukken bij benzine-opslaginstallaties in grondwater en drinkwater terechtkomen.

15

Volatiele organische stoffen in het drinkwater

Volatiele organische stoffen zijn chemicaliën die snel verdampen bij normale omgevingstemperaturen. VOC’s zijn vaak te vinden in producten zoals verf, lak, schoonmaakmiddelen, pesticiden en brandstoffen. Wanneer deze producten in het milieu terechtkomen, kunnen ze zich ophopen in grond- en oppervlaktewaterbronnen en vervolgens in drinkwater terechtkomen.

16

Grote organische moleculen

Sommige bacteriën en virussen zijn grote organische moleculen die in het drinkwater kunnen terechtkomen en ziektes veroorzaken.

17

Medicijnen in het drinkwater

Geneesmiddelen en andere farmaceutische producten kunnen in het drinkwater terechtkomen door de uitscheiding via de urine, ontlasting en het afvalwater. steeds meer ziekenhuizen zuiveren het eigen afvalwater voordat ze het lozen. Toch kunnen er steeds reststoffen van deze midicijnen in ons drinkwater terechtkomen.

18

Drugs in het drinkwater

Drugs zoals cocaïne en heroïne zijn verboden stoffen die in het drinkwater kunnen terechtkomen door afvalwaterbehandeling en vervuiling van grond- en oppervlaktewateren.

Conclusie filtratie met actieve kool

Zoals je ziet heeft een duurzame drinkwaterfilter op basis van actieve kool heel wat voordelen.

Wil je perfect drinkwater zonder onaangename geur, kleur of smaak die je bovendien heel wat gesleur met flessenwater bespaart en goed is voor het milieu en je portemonnee? Kies dan voor een Hydro@Home drinkwaterfilter op basis van actieve kool.

Vraag een
offerte aan

Waarom kiezen
voor Hydro@Home?

Met Hydro@Home kies je voor de meest compacte waterontharder met de allerkleinste ecologische voetafdruk. Zo bespaart een Hydro@Home toestel jou nog dit jaar energie én geld. Hydro@Home? Samen richting perfect drinkbaar en zacht water met een ecologisch, economisch en sociaal voordeel voor iedereen! Ontdek alle voordelen hier!

100% volumetrische
werking

De waterverzachter past zich aan in functie van de gezinssituatie

Fijnere
harsen

Fijnere harsen, grote capaciteit, unieke, gepatenteerde technologie

Economisch &
ecologisch

Geen energieverbruik, laag water- en zoutverbruik per regeneratie

Small is
beautiful

Small is beautiful, compacte toestellen, grootse prestaties, passen in de kleinste ruimte

Zonder
elektriciteit

Geen energieverbruik, eenvoudige plaatsing zonder stopcontact, extra veilig

Made in
Belgium

Hoog kwalitatieve waterontharders & filters, 100% in België geproduceerd, lokale productie zorgt voor een kleinere ecologische voetafdruk