Ideale waterhardheid

De ideale waterhardheid is lager dan 12,5°fH (Franse graden). Daarboven kan er kalkaanslag ontstaan. De kalk uit jouw leidingwater zet zich af op het verwarmingselement van heel wat huishoudapparaten. Dit zorgt voor extra energieverbruik en verkort de levensduur van je huishoudelijke toestellen.

DE IDEALE WATERHARDHEID: WAAROM HET BELANGRIJK IS EN HOE JE HET KUNT BEREIKEN?

Water is essentieel voor ons leven en gezondheid. Maar wist je dat de kwaliteit van het water dat we drinken en gebruiken in ons dagelijks leven van cruciaal belang is? Een van de belangrijkste factoren die de waterkwaliteit beïnvloeden, is de waterhardheid. In dit artikel zullen we bespreken wat de ideale waterhardheid is, waarom het belangrijk is en hoe je het kunt bereiken.

Wat is waterhardheid?

Waterhardheid is een maat voor de hoeveelheid opgeloste mineralen, zoals calcium en magnesium, in het water. Het wordt gemeten in graden duitse hardheid (°dH). Over het algemeen wordt water met minder dan 8,4 °dH als zacht beschouwd, terwijl water met meer dan 12 °dH als hard wordt beschouwd.

Waarom is de ideale waterhardheid belangrijk?

De ideale waterhardheid is belangrijk omdat het de smaak, geur en het uiterlijk van het water kan beïnvloeden. Hard water kan bijvoorbeeld leiden tot kalkaanslag in jouw leidingen en huishoudelijke apparaten, waardoor deze minder efficiënt werken en een kortere levensduur hebben. Bovendien kan hard water ook leiden tot huidirritaties en andere gezondheidsproblemen.

Hoe kunt u de ideale waterhardheid bereiken?

Er zijn verschillende manieren om de ideale waterhardheid te bereiken, afhankelijk van uw specifieke situatie. Hier zijn enkele suggesties:

1) Installeer een waterontharder.
Een waterontharder is een apparaat dat de mineralen uit het water verwijdert en zorgt voor zacht water. Dit kan leiden tot een betere smaak en geur van het water en minder kalkaanslag in uw huishoudelijke apparaten.

2) Gebruik waterfilters
Waterfilters kunnen worden gebruikt om de mineralen uit het water te verwijderen en de ideale waterhardheid te bereiken. Er zijn verschillende soorten filters beschikbaar, zoals omgekeerde osmosefilters en actieve koolfilters.

3) Voeg zout toe
Een andere manier om de waterhardheid te verminderen, is door zout aan het water toe te voegen. Dit kan echter duur zijn en kan leiden tot een hogere natriuminname, wat schadelijk kan zijn voor uw gezondheid.

Contacteer ons
vrijblijvend voor
meer informatie

Meet hier je
waterhardheid
online!

calculate waterhardness laptop screenshot

Een Hydro@Home waterontharder stopt kalkafzetting. Zo kan je jaarlijks veel besparen. Maar hoe hard is het water in jouw regio? En welke gevolgen heeft dit voor jouw woning? Doe de online waterhardheidstest.