Het verschil tussen de Simplex- en Duplex-waterontharders toegelicht

waterontharders duplex en simplex

Overweegt u om een waterontharder te kopen? Da’s erg verstandig, want zo’n toestel biedt tal van voordelen. Maar welk type kiest u het best? In het gamma huishoudelijke waterontharders van Hydro@Home zijn er twee categorieën: Simplex en Duplex. We leggen u het verschil tussen beide uit.

De voordelen van een waterontharder

Door zacht in plaats van hard water te gebruiken, kunt u op verschillende manieren geld uitsparen:

  • Uw energiekosten dalen.
  • U hebt minder zeep nodig.
  • Uw toestellen gaan langer mee.
  • U hebt geen flessenwater meer nodig, omdat uw kraantjeswater veel aangenamer smaakt.
  • ….

Bij de keuze van een geschikte waterontharder is het cruciaal om rekening te houden met de behoeften van uw gezin

De Simplex-waterontharder

Een Simplex-waterontharder maakt gebruik van één harsfles met 3 liter hars. Het is deze harsfles die het water verzacht. Als de harsfles verzadigd is, moet ze regenereren. Tijdens dat proces hebt u tijdelijk geen zacht water. Dat proces duurt maximum 15 minuten.

Bij een hardheid van 30° Fh kan de harsfles 500 liter water ontharden. Een Simplex-waterontharder heeft een capaciteit van 1.500 liter per uur of 25 liter per minuut bij 1 bar drukverlies. Dat is een normale capaciteit met een gering drukverlies.

De Duplex-waterontharder

De Duplex-waterontharders hebben dankzij twee harsflessen een dubbele capaciteit. Dat betekent dat u continu van zacht water geniet. Wanneer één harsfles spoelt, levert de andere namelijk nog altijd zacht water.

Bij een hardheid van 30° Fh kan elke harsfles 500 liter water ontharden. De dubbele capaciteit van 2.600 liter per uur of 43 liter per minuut staat garant voor een verwaarloosbaar drukverlies.

Uw keuze maken

Wat kiest u nu het best: een Simplex- of een Duplex-waterontharder? Dat hangt vooral af van de grootte van uw gezin en het aantal badkamers dat u heeft.

Een Simplex-waterontharder biedt een basisbescherming voor uw woning en apparatuur. Dit type is ideaal voor gezinnen die bestaan uit één tot drie personen en die één standaardbadkamer hebben.

Duplex biedt een optimaal comfort en een heus wellnessgevoel. Deze waterontharder is geschikt voor grote gezinnen tot zeven personen en woningen met meerdere badkamers of met één luxe-badkamer.

Twijfelt u over de juiste keuze? Hebt u vragen? Neem gerust contact op met onze specialisten of lees meer…