|

‘Ik Koop Belgisch’: waarom kiezen voor een Belgische waterontharder?

waterontharder geproduceerd in België

Wie kiest voor een waterontharder van Hydro@Home, haalt een op-en-top Belgisch product in huis. Waarom dat zo’n grote troef is, ontdekt u in dit artikel.

Een beetje geschiedenis …

Delta bedacht het concept voor zijn waterontharders eind jaren 90 in Mortsel, bij Antwerpen. De uitvinding, een compact en zuinig toestel dat geen elektriciteit nodig heeft, was ongezien en grensverleggend. Na het eerste huishoudelijke toestel volgden een industrieel gamma en later nog tal van andere innovaties.

De productontwikkeling, engineering en het spuitgieten van bepaalde onderdelen gebeurt bij Hydro@Home zelf, maar al sinds het ontstaan van het merk worden de toestellen geproduceerd bij vzw De Brug. Dit maatwerkbedrijf ligt ook in Mortsel, vlak naast de kantoren van Hydro@Home – een meer lokale productie kan dus niet. Bij De Brug staan twintig medewerkers en vijf begeleiders in voor het assembleren, lassen, testen, verpakken en klaarmaken voor distributie van alle huidige toestellen van Hydro@Home.

De filosofie hierachter? Door de productie lokaal uit te besteden, kan Hydro@Home zich volop toeleggen op de uitbouw van het bedrijf, terwijl we toch het overzicht op de productie behouden.

Ik Koop Belgisch: de voordelen op een rijtje

Maar ook voor de consument hebben de honderd procent Belgische waterontharders van Hydro@Home grote voordelen. Wie kiest voor Delta, kiest niet alleen voor kwaliteit en comfort, maar ook voor duurzaamheid.Onze waterontharders moeten namelijk niet geïmporteerd worden, maar gaan rechtstreeks van Mortsel naar een distributeur in de buurt van de eindgebruiker. Dat beperkt niet alleen de transportkosten, maar ook de CO2-uitstoot die bij het transport komt kijken.

Consumenten die kiezen voor Delta, geven bovendien de Belgische economie een duwtje in de rug. Door bewust Belgische producten te kopen, steunt u Belgische ondernemers en Belgische creativiteit. En dat vertaalt zich dan weer in extra werkgelegenheid en steun voor maatschappelijke projecten, zoals vzw De Brug. Steun dus dit initiatief onder de noemer #ikkoopbelgisch.

Wilt u graag meer informatie over onze producten of onze manier van werken? Neem gerust contact met ons op.