Maatwerkbedrijf De Brug vzw zet in op groene energie.

maatwerkbedrijf De Brug VZW

Een groot deel van het productieproces van de Hydro@Home waterontharders vindt plaats in maatwerkbedrijf De Brug vzw in Mortsel bij Antwerpen. Onder andere het lassen, assembleren, testen en verpakken van de Hydro@Home waterontharders behoren tot de dagtaken van ongeveer 30 medewerkers van De Brug. Hydro@Home kiest bewust voor een samenwerking met De Brug vzw omwille van het sociale en ecologische aspect van lokale productie.

Er werd geïnvesteerd in 2106 zonnepanelen die geplaatst werden op de daken van de verschillende gebouwen. Al deze zonnepanelen samen zullen jaarlijks ongeveer 570.200 kWu aan stroom genereren, wat goed is voor de helft van het jaarlijks verbruik bij De Brug vzw. Dit zal er voor zorgen dat er jaarlijks 378.131 ton CO2 minder uitgestoten wordt.

De Brug vzw voorziet zo voor een groot deel zelf in haar energiebehoefte. Op het terrein zijn twee hoogspanningscabines aanwezig die het uitgebreid machinepark laten werken. De site telt verschillende magazijnen, met een gezamenlijke oppervlakte van 15.000 m², die allemaal verlicht worden. Hierin worden onder andere de Hydro@Home waterontharders geassembleerd, verpakt en gestockeerd voor verzending. Op de afdeling verzending staan ook drie folieverpakkingslijnen. Verder wordt er ook gebruik gemaakt van meerdere spuitgietmachines en lasmachines om de verschillende onderdelen te produceren en aan elkaar te zetten. Daarnaast beschikt men ook over enkele vulmachines waarmee het fijne hars in de Hydro@Home waterontharder wordt geïnjecteerd.

Meer over de lokale productie en het MVO-programma van Hydro@Home vind je hier.