Wat is een automatische waterfilter en wat zijn de voordelen?

wat is een automatische waterfilter en wat zijn de voordelen

Let op voor vuil in uw waterleiding

In normale omstandigheden is leidingwater zuiver en veilig voor uw huishoudtoestellen. Maar een probleem is nooit helemaal uitgesloten. Zo loopt u een verhoogd risico op vuil in uw waterleiding als er in uw buurt werken worden uitgevoerd.

Ook bij een oude waterleiding met buizen die al jaren onder de grond zitten, kunnen er zich problemen voordoen. Metaaldeeltjes uit de binnenkant van de buizen kunnen loskomen en met het water meestromen tot in uw woning.

De nadelen van een manuele filter

Om vuil tegen te houden, rusten heel wat eigenaren hun woningen uit met een voorfilter. Na verloop van tijd raakt deze evenwel verzadigd met vuil. Mogelijke gevolgen zijn dat uw leidingwater verontreinigd raakt, bacteriën beginnen te woekeren en u te maken krijgt met drukval.

Als de watermaatschappij, die de kwaliteit van uw drinkwater nagaat, een controle uitvoert, kunnen uw leidingen zelfs afgekeurd worden. Het zou dan ook een stuk makkelijker zijn als uw filter zichzelf zou reinigen… Wel, we hebben goed nieuws, want dat kan!

Zorgeloos genieten dankzij een automatische filter

Wilt u op elk moment verzekerd zijn van zuiver drinkwater? Dan biedt een automatische filter uitkomst. De Delta Victor is een automatisch spoelende vuilfilter, die wordt aangestuurd door uw Hydro@Home-waterontharder. Telkens als uw ontharder regenereert, zal hij ook een signaal aan de Hydro@Home Victor geven om heel kortstondig het vuil uit de filter weg te spoelen naar de riool. Zo raakt uw voorfilter nooit verzadigd met vuil.

De Hydro@Home Victor beschermt uw huishoudapparaten tegen alle onzuiverheden, werkt zonder elektriciteit en heeft een inox filterpatroon die niet verslijt. Bovendien is dit toestel makkelijk te installeren. U kunt de filter 360° draaien rond het aansluitpunt om hem ook op een schuine of verticale leiding te laten passen. Met de bypassknop schakelt u de Hydro@Home Victor tijdelijk uit, zonder dat u daarmee de watertoevoer afsnijdt.

Wilt u graag meer informatie over de manuele of de automatische filter Delta Victor? Neem gerust contact met ons op!