Zout voor uw waterontharder? hierop moet u letten

zout waterontharder

De waterontharders van Hydro@Home werken op hydraulische druk en verbruiken dus geen elektriciteit. Het enige wat u nodig hebt om uw toestel naar behoren te laten werken is regeneratiezout. Dat is onder meer verkrijgbaar in de vorm van zouttabletten. In dit artikel zetten we een aantal aandachtspunten op een rijtje.

Waarvoor dient regeneratiezout?

De Hydro@Home-waterontharders maken gebruik van harsflessen die de kalkdeeltjes uit het water filteren. Na verloop van tijd raken deze harsen verzadigd en kunnen ze geen kalk meer opnemen. Op dat moment moeten ze geregenereerd (gereinigd) worden met pekelwater, een oplossing van water met zout. Na zo’n regeneratie hebben de harsen hun volledige capaciteit herwonnen en is uw toestel terug klaar om leidingwater te ontharden.

Zout = zout?

Het zoutreservoir van uw Hydro@Home-waterontharder tijdig bijvullen is cruciaal voor een vlotte werking. U kunt daarvoor in principe elk type regeneratiezout gebruiken. Ook het merk maakt niet uit. Let er wel op dat het zout voldoet aan de Europese norm EN973A. Die bepaalt de minimale zuiverheid van het zout en de maximale hoeveelheid additieven.

Ziet uw pekeloplossing er bruin en ietwat troebel uit? Dan is het zout dat u gebruikt waarschijnlijk van minder goede kwaliteit. U kijkt dan het best uit naar een alternatief. Let wel: ook schommelingen in de kwaliteit van uw leidingwater kunnen voor een bruine kleur zorgen. De oorzaak ligt dus niet altijd bij het regeneratiezout dat u gebruikt.

Zouttabletten, zoutkristallen of zoutblokken?

De meeste mensen verkiezen zouttabletten voor hun waterontharder, omdat ze het de meest praktische oplossing vinden. Tabletten hebben namelijk een handzaam formaat en zijn makkelijk bij te vullen.

Toch kunt u net zo goed kiezen voor zoutkristallen of zoutblokken, die (als u kiest voor hetzelfde merk) dezelfde zuiverheid en kwaliteit bieden. U geniet dan deze voordelen:

  • Zoutkristallen: hebben nog de natuurlijke vorm en structuur van het zout, waardoor ze sneller oplossen in water. Omdat zoutkristallen gewonnen worden door natuurlijke indamping uit de zee, zijn ze ook ecologischer dan zouttabletten.
  • Zoutblokken: hebt u maar weinig bergruimte? Dan vormen compacte zoutblokken een prima alternatief voor de grote zakken zout van vaak 25 kilogram. Zoutblokken voor uw Hydro@Home-waterontharder en de bijhorende houder zijn verkrijgbaar bij uw Delta-installateur.

Hebt u nog vragen over het gebruik van regeneratiezout? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.