|

5 voordelen van zacht water

5 voordelen van zacht water

We noemen water ‘zacht’ wanneer het kalkvrij is. Hoewel kalk niet ongezond is, zijn er toch heel wat voordelen verbonden aan zacht water. Het is onder meer een goede zaak voor uw comfort en voor het milieu. Wat zacht water precies voor u kan betekenen, leest u hieronder.

1.Schoonmaken wordt een stuk makkelijker

Wanneer uw water minder kalk bevat, hebt u om te beginnen geen last meer van de typische witte kalkaanslag op kranen, glazen en douchekoppen. Schoonmaken gaat dus heel wat makkelijker én sneller, waardoor u tijd uitspaart en minder schoonmaakmiddel nodig hebt.

2.Zacht water is goed voor uw huid en haar

Ook voor uw huid en haar is zacht water goed nieuws. De kalk in hard water blijft achter wanneer het water verdampt en zo vormt zo een residu op de huid. Dit kan uw huid irriteren en uitdrogen. Met zacht water voelen uw huid en haar gladder aan en hebt u bovendien minder zeep en shampoo nodig.

3.Het is beter voor uw kledij en linnen

Zacht water heeft een vergelijkbaar effect op uw kledij en linnen. De achtergebleven kalkdeeltjes zorgen voor een ruwer, minder glad gevoel. Bovendien kan kalk de vezels van uw wasgoed stukschuren, waardoor het sneller kapotgaat. Bij zacht water is dat niet het geval, wat de levensduur van uw wasgoed aanzienlijk verlengd wordt. En… u hebt opnieuw minder wasmiddel nodig.

4.Langere levensduur van huishoudtoestellen

Een van de vaakst voorkomende problemen met hard water is verkalking. Van uw koffiezetapparaat tot uw wasmachine: elk toestel ondervindt na verloop van tijd last van kalk. Daarnaast werkt kalkafzetting op het verwarmingselement isolerend, waardoor het apparaat meer energie verbruikt. Voor uw koffiezetapparaat en wasmachine betekent zacht water dus ook een hoger rendement.

5.Kortom, zacht water is beter voor het milieu

Omdat u minder energie verbruikt en minder zeep en schoonmaakmiddel nodig hebt, is zacht water beter voor het milieu. Zeker wanneer u kiest voor een duurzame waterontharder van Hydro@Home die werkt zonder elektriciteit.