|

Afrekenen met hard water: goed voor u en het milieu!

afrekenen met hard water goed voor u en het milieu

U kent ondertussen al heel wat voordelen van zacht water. Zo gaat uw comfort erop vooruit en verlengt de levensduur van uw huishoudtoestellen aanzienlijk. Maar afrekenen met hard water is niet alleen een goede zaak voor u. Ook het milieu profiteert ervan.

Vaarwel hard water, hallo milieu!

De gevolgen van zacht water op het milieu zijn talrijk. Een waterontharder levert u dus meer voordelen op dan u misschien denkt:

  • U verbruikt minder energie om water op te warmen. Kalkaanslag zorgt ervoor dat uw toestellen minder efficiënt werken. Zacht water is dus goed nieuws voor uw verwarmingsketel, vaatwasmachine, waterkoker, koffiezetapparaat, wasmachine … en voor uw energiefactuur. Uit onderzoek blijkt dat een gezin van vier personen tot 650 euro per jaar bespaart dankzij een waterontharder!
  • De langere levensduur van uw huishoudtoestellen en linnen verkleint de afvalberg.
  • U loodst minder schadelijke stoffen in het afvalwater omdat wassen en schoonmaken veel efficiënter gaat. Zo bespaart u op wasmiddel, wasverzachter, doucheschuim en shampoo. Bovendien worden heel wat schoonmaakmiddelen overbodig: u hebt geen spoelmiddel voor de vaat nodig en hoeft geen ontkalkende middeltjes in uw badkamer te gebruiken.

Delta waterontharders zijn extra milieuvriendelijk

U kunt terecht opmerken dat het zout dat bij een waterontharder gebruikt wordt uiteindelijk in het afvalwater terechtkomt. Bij Delta Waterontharders hebt u echter een kleine hoeveelheid zout nodig, die zodanig verdund wordt dat het effect verwaarloosbaar is. De zuinige werking voorkomt overbodige regeneratie en zorgt ervoor dat het water en zoutverbruik beperkt wordt tot een minimum.

Hoe zuinig, vraagt u zich af? Met een harsfles van drie liter kunt u 500 liter water met een hardheid van 30 Franse graden ontharden. De regeneratie vergt slechts 300 gram zout en 18 liter spoelwater, waardoor de Hydro@Home waterontharders tot de zuinigste op de markt behoren. Bovendien werken onze waterontharders zonder stroom én worden al onze toestellen lokaal geproduceerd. Zo wordt ook de CO2-emissie beperkt. Er is dus geen enkele reden om met hard water te blijven zitten!