|

De prijs van een Hydro@Home-waterontharder: met welk budget moet ik rekening houden?

de prijs van een delta waterontharder met welk budget moet ik rekening houden

Bent u overtuigd van de vele voordelen die een waterontharder biedt en wilt u graag zo’n toestel laten installeren? Dan vraagt u zich ongetwijfeld af welk budget u daarvoor moet voorzien. Uiteraard hangt de prijs van een waterontharder af van het type toestel dat u kiest en van de installatie. We zetten alle factoren die de totale kostprijs beïnvloeden voor u op een rijtje.

Een waterontharder vanaf € 1.195,-*

De eerste vraag die u zich moet stellen is of u een Simplex- of een Duplex-waterontharder in huis wilt halen. Een Simplex-waterontharder is voorzien van één harsfles van drie liter. Op het moment dat die harsfles gereinigd moet worden met regeneratiezout, hebt u gedurende maximaal een kwartiertje hard water. Wilt u dat vermijden? Kies dan voor een Duplex-waterontharder, die dankzij zijn dubbele capaciteit van twee harsflessen 24u per dag zacht water garandeert.

In ons gamma vindt u verschillende types compacte waterontharders. Een Simplex-waterontharder vindt u al vanaf € 1.195,-*.

De prijs voor de plaatsing van uw waterontharder

Daarnaast moet u rekening houden met de kosten voor de installatie van uw waterontharder. Die zijn enerzijds afhankelijk van de installateur die de plaatsing uitvoert en anderzijds van de complexiteit van het werk dat hij of zij moet uitvoeren.

Als de ontharder net achter de waterteller aangesloten kan worden en er een afvoer in de buurt is, dan kan de installatie op een uurtje afgerond worden en blijft de kostprijs minimaal. Als het nodig blijkt om extra leidingen te leggen, moet u natuurlijk rekening houden met een meerprijs. Aangezien onze toestellen zonder elektriciteit werken, is het niet nodig om een stopcontact te voorzien.

6% of 21% BTW?

Ten slotte moet u ook nog de btw meerekenen (de genoemde prijzen zijn exclusief btw.) Het percentage btw dat u betaalt, hangt af van de ouderdom van uw woning. Is uw woning ouder dan tien jaar, dan geniet u het voordelige btw-tarief van 6% in plaats van 21%.

Let op: als u besluit om uw waterontharder zelf te plaatsen en geen beroep te doen op een erkend installateur, dan betaalt u sowieso 21% BTW.

Wat met het verbruik en het onderhoud?

Wat het zout- en waterverbruik betreft, kunt u op uw beide oren slapen: de waterontharders van Hydro@Home zijn de zuinigste op de markt! Wilt u een exacte berekening maken, houd dan rekening met de waterhardheid in uw regio en met uw waterverbruik. Voor vragen over de prijs van het onderhoud, informeert u het best bij uw installateur.

Bent u geïnteresseerd in de installatie van een waterontharder? Neem dan snel contact op met ons en wij doen het nodige!

* Aanbevolen consumentenprijs excl. BTW & plaatsing.