Is onthard water een must voor uw toilet?

is onthard water een must voor uw toilet

Besparen op water voor het toilet

Wist u dat we voor het doorspoelen van het toilet gemiddeld achttien liter per persoon per dag gebruiken? Dat is niet niks, maar vijftig jaar geleden was dat nog veel meer: toen verbruikten we ongeveer zeventig liter per dag. Dankzij nieuwe technologieën zoals de tweetoetsbediening, is het vandaag al mogelijk om heel wat te besparen op spoelwater. Toch blijft het zonde om al die liters kostbaar leidingwater zomaar door het toilet te spoelen.

Gebruik regenwater

Gelukkig is er goed nieuws: voor uw toilet kunt u perfect regenwater gebruiken in plaats van leidingwater. Dat is niet alleen erg duurzaam, het is bovendien volledig gratis. In heel wat moderne woningen is er een regenwaterrecuperatiesysteem voorzien, dat bestaat uit een regenput, een pomp en een filter. Maar u kunt ook gerust op een eenvoudigere manier regenwater opvangen, bijvoorbeeld met een regenton.

Regenwater = zacht water!

Of u dan geen problemen kunt krijgen met kalkafzetting in uw toiletpot en leidingen? Het klopt dat ook koud water kalkaanslag kan veroorzaken – zij het in mindere mate dan warm water – maar met regenwater speelt u wat dat betreft op veilig. Regenwater is namelijk van nature zacht. U kunt dus zonder zorgen regenwater gebruiken om uw toilet door te spoelen. Let wel: omwille van hygiënische redenen is regenwater niet geschikt om mee te douchen of af te wassen.

Hard water is uit den boze

Is het in uw geval niet mogelijk om regenwater te recupereren en moet u dus leidingwater gebruiken om uw toilet door te spoelen? Zorg er dan zeker voor dat dit onthard water is, want anders krijgt u binnen de kortste keren met kalkafzetting in uw toilet te maken. Door een waterontharder te installeren op het punt waar de waterleiding uw woning binnenkomt, verzekert u zich ervan dat u overal in huis – en dus ook in het toilet – zacht water gebruikt.

Geïnteresseerd in een huishoudelijke waterontharder? Neem snel contact met ons op.