Zijn er ook nadelen aan zacht water?

zijn er ook nadelen aan zacht water

Zacht water: bijna geen nadelen

Zacht water veroorzaakt geen kalkaanslag, verlengt de levensduur van huishoudtoestellen, verbetert de werking van schoonmaakproducten,
… De voordelen zijn legio. Vandaar dat u zou kunnen denken dat er toch érgens een addertje onder het gras moet zitten. Wel: dat is er niet. Er zijn enkel een paar kleine nadelen aan zacht water.

Zo verandert de smaak van het water een beetje. Wie dagelijks van de kraan drinkt, zal na het plaatsen van een ontharder merken dat het water plots anders smaakt. Maar geen paniek, want na verloop van tijd went dit bij iedereen. Heel wat mensen vinden zacht water zelfs lekkerder dan hard water.

Een ander ‘nadeel’ van volledig zacht water (water van 0°F) is dat het niet aangewezen is om te gebruiken in de verwarmingsketels van sommige merken. In dat geval schrijft de fabrikant een bepaalde resthardheid voor. Die kunt u evenwel makkelijk instellen op elke waterontharder van Hydro@Home. Uw installateur helpt u daar graag bij.

Heeft een waterontharder nadelen?

Mogelijk vraagt u zich ook af een waterontharder (het toestel zelf) geen nadelen met zich meebrengt. Ook op dat gebied kunnen we u geruststellen: er zijn alleen maar pluspunten.

Een waterontharder:

·
is helemaal niet duur

·
vergt weinig onderhoud

·
is geluidsarm

·
neemt niet veel plaats in beslag

Wilt u graag meer informatie voordat u een waterontharder in huis haalt? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag.