|

Een gemeenschappelijke waterontharder voor appartementen: een goed idee?

een gemeenschappelijke waterontharder voor appartementen een goed idee

Een gemeenschappelijke waterontharder bij nieuwbouw

Een waterontharder biedt tal van voordelen. Logisch dus dat heel wat mensen er graag een in huis halen. Gaat u in een nieuwbouwappartement wonen, dan is de kans reëel dat er sowieso een gemeenschappelijke waterontharder is voorzien. Dat is erg interessant, want maar één toestel installeren voor het volledige gebouw komt een stuk goedkoper uit dan afzonderlijke toestellen per appartement.

De belangrijkste voorwaarde voor een gemeenschappelijke waterontharder is dat er in het gebouw een technische ruimte is met voldoende plaats om de ontharder te plaatsen. Gelukkig zijn de toestellen van Hydro@Home bijzonder compact en makkelijk te installeren, dus meestal vormt dat geen probleem.

Let er ook op dat er vóór de ontharder een gemeenschappelijke waterteller wordt geïnstalleerd, zodat u het totale waterverbruik van de ontharder kunt aflezen. De leiding moet na de ontharder vertakken, zodat ook elke woonunit zijn eigen teller kan hebben.

Via de syndicus een gemeenschappelijke waterontharder kopen

Heeft jullie appartementsgebouw nog geen gemeenschappelijke waterontharder? Dan kunt u dat aankaarten op een syndicusvergadering. Als de bewoners collectief besluiten dat zo’n toestel er inderdaad moet komen, dan kan de syndicus het aankoopproces begeleiden. Hij vraagt dan verschillende offertes op en legt jullie de mogelijkheden voor.

Een individuele waterontharder in uw appartement

Komt er geen gemeenschappelijk toestel? Dan kunt u uiteraard besluiten om in uw appartement een ontharder voor eigen gebruik te installeren. Goed nieuws: de huishoudelijke toestellen van Hydro@Home zijn bijzonder compact en makkelijk te plaatsen. U kunt ze zelfs installeren onder een schap of in een kast. Bovendien hebben sommige modellen zelfs een apart zoutreservoir. Er is dan ook zeker een oplossing die geschikt is voor uw appartement, zelfs als u eerder klein behuisd bent.

Wilt u meer informatie over gemeenschappelijke of individuele waterontharders? Neem gerust contact met ons op.