In 5 stappen naar perfect propere ramen

in 5 stappen naar perfect propere ramen

Zeg nee tegen strepen

Het is het eeuwige probleem: u hebt net uw ramen gewassen en dan verschijnen er strepen … Niets aan te doen, denkt u? Toch wel: het komt erop aan om lauw water te gebruiken waar u een scheutje azijn of citroensap aan toevoegt. Ook glansspoelmiddel voor de vaatwasmachine heeft hetzelfde effect. Eventueel kunt u zelfs een gepelde en in vier gesneden ui gebruiken. Detergent of een ander chemisch reinigingsmiddel hebt u niet nodig.

Ook belangrijk: gebruik onthard water ­– dat is water waar de mineralen uitgefilterd zijn. Zo niet, dan loopt u het risico op lelijke, witte kalkstrepen op uw ramen.

Ramen proper maken: zó gaat u te werk

1. Verwijder het grofste vuil van de ramen en de kozijnen met een gewone doek, een handborstel of een krabbertje. Let er wel op dat u een materiaal gebruikt dat geen krassen maakt.

2. Maak bolletjes krantenpapier nat met uw mengsel van lauw water met azijn, citroensap, glansspoelmiddel of de in vier gesneden ui. Dit klinkt misschien vreemd, maar krantenpapier is ideaal om ramen proper te maken omdat dit, in tegenstelling tot stoffen doeken, geen pluisjes achterlaat. Bovendien absorbeert krantenpapier de vlekken en zorgt de drukinkt voor mooi glanzende ramen. Maak u geen zorgen: de inkt maakt geen vlekken of vuile vegen.

3. Poets uw ramen met de in water gedrenkte bolletjes krantenpapier.

4. Verwijder daarna het water van de ramen met een raamtrekker.

5. Blink uw ramen ten slotte op met een microvezeldoekje.

Op z’n Frans of Amerikaans ramen lappen?

Wist u trouwens dat er twee verschillende methodes zijn om het water van ramen te verwijderen?

· Ramen lappen op z’n Frans: op het bovenste driekwart van de ramen werkt u met de raamtrekker van boven naar beneden. Op het onderste kwart maakt u vervolgens horizontale bewegingen.

· Ramen lappen op z’n Amerikaans: met uw raamtrekker maakt u S-vormige bewegingen van boven tot beneden. Op die manier blijft het water onder de trekker en vermijd u aflopende druppels.

Hebt u nog geen zacht water bij u thuis? Een waterontharder is de oplossing! Neem snel contact met ons op voor meer informatie.