Mag je elke dag je haar wassen?

mag je elke dag je haar wassen

Het is een vraag die veel mensen zich stellen: is het wel gezond om elke dag je haar te wassen? “Uiteraard, hygiëne voor alles”, zegt de ene. “Onzin, het schaadt je haar”, beweert een andere. Omdat we niet willen dat je nog meer gaat twijfelen, zetten we graag enkele feiten op een rijtje.

Waarom zou je dagelijks je haar willen wassen?

Heel wat mensen vinden hun haar het mooist als het pas gewassen is. Het ziet er dan niet vet uit en is makkelijk in model te brengen. Wie een geïrriteerde hoofdhuid heeft, kan ook het doktersadvies krijgen om elke dag zijn haar te wassen met een verzorgende shampoo om de haarstructuur te verbeteren en de hoofdhuid gezond te houden.

Elke dag je haar wassen: is het ongezond?

Dagelijks je haar wassen kán in principe, tenminste als je geen shampoo met sulfaten gebruikt. Sulfaten zorgen er namelijk voor dat je haarschubben gaan openstaan, waardoor vuil je haren kan binnendringen. Door vaak een sulfaatshampoo te gebruiken, raakt je haarstructuur dan ook beschadigd en zal je kapsel er dof, droog en kwetsbaar uitzien. Wil je dat vermijden, gebruik dan een natuurlijke, sulfaatvrije shampoo … of was je haar maximaal twee à drie keer per week.

Minder shampoo gebruiken? Het kan!

Of je je haar nu dagelijks wast of niet, het is sowieso een goed idee om niet te veel shampoo te gebruiken. Wist je dat zacht leidingwater je shampoo veel beter laat schuimen, zodat je er minder van nodig hebt? Bovendien is water zonder kalk ook veel beter voor je haar én je huid.

Ten slotte nog een tip: de shampoo spoel je het best met koud wateruit je haren. Een te hoge temperatuur doet je haren geen goed.

Wil jij je haar het liefst wassen met zacht water? Neem snel contact op voor meer informatie over onze waterontharders.