|

6 tips voor een perfect glanzende vaat

mooie vaat door waterontharder

Laat ons eerlijk zijn: er is niemand die graag afwast. Een vaatwasmachine is voor heel wat mensen dan ook een absolute must. Zo’n toestel bespaart u heel wat tijd en maakt uw borden en potten goed schoon. Helaas is een perfect glanzende vaat níét altijd gegarandeerd. Hoe u dat toch voor elkaar speelt? We geven u zes nuttige tips!

1.Overlaad uw vaatwasser niet

Vanuit ecologisch standpunt is het verstandig om uw vaatwasmachine pas in gang te zetten als die helemaal vol zit, maar voor een optimaal glanzend resultaat propt u het best niet alles op elkaar. Als u uw pannen en borden wat plaats gunt, kan het water beter in alle hoekjes en kantjes en spoelt het vuil makkelijker weg.

2.Vermijd blokkeringen

Let er bij het inladen van uw vaat ook op dat u geen mechanismen blokkeert. U moet de laadwagen vlot helemaal naar binnen kunnen schuiven en moet erop toezien dat uw vaat de ronddraaiende sproeier(s) niet hindert.

Ook belangrijk: zorg ervoor dat het klepje van het bakje waar de vaatwastablet zit makkelijk kan opengaan. Zet het dus niet klem met borden of pannen. Als het klepje niet kan opengaan, wordt uw vaat enkel gereinigd met water en dat zult u uiteraard merken.

3.Spoel uw vaat voor

Het is een kleine moeite, maar uw vaat voorspoelen betekent een wereld van verschil. Een aangekoekte pan? Een bord vol saus? Spoel alles even af onder de kraan voor u het in de vaatwasser plaatst. Zo zorgt u er niet alleen voor dat uw vaat schoner wordt, u vermijdt ook nare geurtjes.

4.Gebruik glansspoelmiddel voor een glanzende vaat

Tegenwoordig kunt u kiezen voor ‘alles-in-een’-vaatwastabletten. Gebruikt u de klassieke formule? Vergeet dan niet om op tijd glansspoelmiddel bij te vullen.

5.Was niet te heet!

Doffe glazen zijn een bekend probleem voor wie altijd een vaatwasmachine gebruikt. Glas verliest zijn glans door de inwerking van te heet water en een agressief afwasmiddel. Vermijd doffe glazen door te kiezen voor een speciaal wasprogramma voor glas dat minder heet water gebruikt.

6.Installeer een waterontharder

Een glanzende vaat en hard water? Die twee gaan niet samen. Daarom moet u onthardingszout gebruiken. Wilt u het probleem bij de bron aanpakken, dan is de installatie van een waterontharder een verstandige beslissing. Met zacht water kunt u het zout in uw vaatwasser achterwege laten en mag u de hoeveelheid spoelmiddel gerust halveren.

Geïnteresseerd in een waterontharder? Neem snel contact op!