6 uitstekende redenen om loodgieter te worden

loodgieter installatie in de badkamer

Bestaat er een mooier beroep dan loodgieter? ‘Natuurlijk niet’, zal iedereen antwoorden die in het vak zit. Benieuwd waarom dat zo is? We zetten voor u de belangrijkste redenen om loodgieter te worden op een rijtje.

1. Er is áltijd werk

Wist u dat ‘sanitair installateur met kennis van cv en/of branders’ op de lijst met knelpuntberoepen van de VDAB prijkt? Er is met andere woorden in Vlaanderen (en ook in Brussel) een tekort aan loodgieters. Wie voor dit vak kiest, heeft dan ook altijd werk, zelfs in tijden van economische of andere crisissen. Want corona of niet, onderhoud aan sanitaire installaties blijft nodig en dringende problemen met leidingen zullen er altijd zijn.

2. Klanten zien loodgieters graag komen

Loodgieter is een dankbaar beroep. Klanten die bijvoorbeeld een verstopte leiding hebben, zijn maar al te blij als iemand hun probleem komt oplossen. Maar daarnaast doen loodgieters ook installaties waar mensen écht iets aan hebben: een toilet, een wastafel of een waterontharder dragen enorm bij aan het comfort in huis.

3. Het vak is technisch uitdagend

Niet alleen moeten loodgieters heel goed probleemoplossend kunnen denken, ze krijgen ook continu te maken met technische innovaties.En dat is net wat het beroep zo boeiend houdt.

4. Het is een sociaal beroep

Loodgieters komen bij heel wat verschillende mensen over de vloer. Ook het sociale aspect van de job is iets waar de meeste loodgieters van houden.

5. Er is veel variatie

Voor een loodgieter is elke dag anders. Het komt erop aan om kennis en vaardigheden altijd op de best mogelijke manier in te zetten.

6. Loodgieterij verdient goed

Ten slotte, niet onbelangrijk: loodgieters behoren tot de bestbetaalde vakmensen. Dat je in dit beroep meer kunt verdienen dan een beginnende advocaat is geen mythe, maar gewoon de waarheid. Vaak zijn stages trouwens ook betaald. Zo kunnen loodgieters in opleiding al aardig wat verdienen terwijl ze nog leren.

Genoeg redenen om loodgieter te worden?

Helemaal overtuigd? Er zijn tal van opleidingen die u voorbereiden op het beroep van loodgieter. Wie weet wordt u in de toekomst wel een van onze erkende Delta-installateurs.