|

Douche in natuursteen? Zo vermijdt u kalkaanslag!

douche in natuursteen zo vermijdt u kalkaanslag

Natuursteen oogt bijzonder fraai in een badkamer: niet alleen geeft het rust, velen vinden het ook erg elegant. Logisch dus dat douchebakken en -wanden in natuursteen vandaag bijzonder populair zijn. Maar zo’n douche heeft één grote vijand: kalkaanslag. In dit artikel vertellen we hoe u daarmee afrekent.

Een douche in natuursteen onderhouden

Kalkaanslag die uw mooie douche in natuursteen helemaal ontsiert? Het is een ware nachtmerrie. Toch is dit gevaar reëel: als u in een regio met hard leidingwater woont, krijgt u in uw badkamer binnen de kortste keren te maken met kalkaanslag. Het warme water verdampt immers en de kalk – een mengsel van calciumcarbonaat en magnesiumzouten – die erin opgelost zat, blijft achter op uw douche. Zo ontstaat er een lelijke witte laag die bijzonder moeilijk te verwijderen is.

Om dat te vermijden is een regelmatig onderhoud van uw douche cruciaal. U doet er dus goed aan om in uw douche een aftrekker te voorzien, waarmee u na elke wasbeurt het water van de douchewanden en de douchebak wegwist.

Ook moet u regelmatig uw douche schoonmaken. Daarvoor gebruikt u het best een zachte, natuurlijke zeepmet een lage pH-waarde. Waar u zeker nooit naar mag grijpen zijn antikalkproducten. Die zijn veel te agressief en kunnen uw natuurstenen douche onherroepelijk beschadigen. Zulke producten kunnen natuursteen namelijk (gedeeltelijk) oplossen, waardoor uw douche er ‘aangevreten’ uitziet.

Kalkaanslag vermijden? Met een waterontharder natuurlijk!

Uiteraard wilt u het kalkaanslagprobleem het liefst bij de wortel aanpakken. Dat doet u door een waterontharder te installeren. Met zo’n toestel geniet u overal in huis van zacht water. Het is logisch: als u de kalk uit uw leidingwater haalt, meteen nadat dit uw woning binnenkomt, kan er zich verderop geen kalk meer afzetten. Niet op uw douche, maar ook niet elders in uw badkamer, keuken, of waar dan ook. Een waterontharder installeren is de enige échte oplossing om kalkaanslag te vermijden en uzelf heel wat vervelend poetswerk te besparen.

Wilt u kalkaanslag voorgoed een halt toeroepen? Neem dan gerust contact op voor meer informatie over onze verschillende types waterontharders.