Kalkaanslag in uw badkamer vermijden? Het kan!

kalkaanslag kraan

Hebt u net een nieuwe badkamer geïnstalleerd? Dan wilt u uiteraard dat die zo lang mogelijk mooi blijft. Neemt u geen voorzorgen, dan zal u al snel te kampen krijgen met lelijke kalkaanslag aan uw kranen, tegels en douchewanden. Gelukkig kunt u dit probleem met een waterontharder makkelijk vermijden.

Hoe ontstaat kalkaanslag?

Als u douchet, een bad neemt of u aan de wastafel wast met hard leidingwater, dan is kalkaanslag in uw badkamer onvermijdelijk. Kalkaanslag is een mengsel van calciumcarbonaat en magnesiumzouten.Die stoffen zijn opgelost in het leidingwater, maar als het water verdampt, blijft de kalk achter. Hoe ‘harder’ het water, hoe sneller u last zult hebben van kalkaanslag in uw badkamer. In bepaalde regio’s in Vlaanderen zit er bijzonder veel kalk in het leidingwater, met hardheden tot 50 °F of meer, en dreigt uw badkamer dan ook heel snel ontsierd te worden.

Niet alleen lelijk, ook hinderlijk

Dat kalkaanslag in uw badkamer niet fraai oogt, hoeven we u waarschijnlijk niet te vertellen. Maar daarnaast is dit probleem ook bijzonder hinderlijk. Als u te kampen krijgt met geheel of gedeeltelijk verstopte douchekoppen en kranen, dan boet u uiteraard ook in aan comfort. Na verloop van tijd moet u te erg aangetaste materialen misschien zelfs vervangen, en die kosten kunnen flink oplopen. Onze tip: laat het nooit zover komen!

Uw geheime wapen: een Hydro@Home-waterontharder

Hebt u genoeg van hard water en kalkaanslag in uw badkamer? Dan is een waterontharder installeren een wijze beslissing. De waterontharders van Hydro@Home zijn zeer zuinige en compacte toestellen die geen elektriciteitverbruiken. Ook het onderhoud is bijzonder beperkt. Wist u trouwens dat u door de installatie van een waterontharder jaarlijks tot 120 uur minder hoeft schoon te maken? Denk u zich maar eens in aan welke leuke dingen u die tijd kunt besteden …

Toch kalkaanslag? Gebruik azijn!

Hebt u (nog) geen waterverzachter en hoopt de kalk zich op in uw badkamer? Dan kunt u die het best wegpoetsen met azijn opgelost in heet water. Spoel na met helder water en droog alles goed af. Speciale antikalkproducten gebruikt u beter niet, aangezien die vaak erg agressief zijn.

Ook geïnteresseerd om een Hydro@Home-waterontharder in huis te halen? Neem snel contact op.