Een gezonde huid hangt óók af van het water waarmee u zich wast!

een gezonde huid hangt ook af van het water waarmee u zich wast

Uiteraard willen we er allemaal op ons best uitzien. Een gezonde huid is dan ook erg belangrijk. Maar wist u dat uw huid geïrriteerd kan raken door een teveel aan kalk in het water waarmee u zich wast? Ontdek snel hoe dat precies in elkaar zit.

Kalk irriteert uw huid

Ons wassen doen we natuurlijk met gewoon leidingwater, maar de samenstelling daarvan kan sterk verschillen van streek tot streek. In België is de concentratie kalk in het water sowieso een stuk hoger dan in de meeste andere Europese landen. Dat veroorzaakt niet alleen storende kalkaanslag in uw badkamer, maar is ook nefast voor uw huid. Kalkdeeltjes kunnen de huid namelijk irriteren. Zeker mensen die last hebben van aandoeningen zoals psoriasis of eczeem kunnen extra veel hinder ondervinden van een te hoge concentratie kalk in het water. Wist u trouwens dat u niet alleen tijdens het douchen of baden in contact komt met kalk? Kalkdeeltjes hechten zich ook aan onze gewassen kleding en kunnen zo uw huid de hele dag doen jeuken.

Zacht water voor een zachte huid

Een waterontharder installeren om kalk uit het leidingwater te filteren is een bijzonder slim idee als u last hebt van een geïrriteerde huid. U zult snel merken dat uw huid er beter uitziet en zachter aanvoelt, als u zich met zacht water wast. Dankzij een waterontharder zal uw kleding ook zachter zijn na het wassen, langer meegaan en uw huid niet meer irriteren.

Bespaar op zeep

U hebt ongetwijfeld ook al gehoord dat te veel zeep gebruiken schadelijk is voor uw huid. In dat opzicht biedt een waterontharder nog een extra voordeel. Met zacht water gaat zeep namelijk makkelijker schuimen, zodat u er minder van nodig hebt. En dat is uiteraard goed nieuws voor uw huid, maar ook voor uw portemonnee.

Geïnteresseerd in een waterontharder? Neem snel contact op voor meer informatie.