|

Een waterontkalker voor huishoudelijk gebruik: ken uw opties!

een waterontkalker voor huishoudelijk gebruik ken uw opties

Een waterontkalker is zeker geen privilege dat alleen professionele gebruikers in de industrie of de horeca genieten. Ook bij u thuis kunt u het comfort van zacht water elke dag opnieuw ervaren. Bent u vastbesloten een waterontkalker voor huishoudelijk gebruik te installeren? Ontdek hier meteen de verschillende mogelijkheden.

Een elektrisch of een hydraulisch toestel?

Waterontkalkers werken vaak op elektriciteit, maar er bestaan ook toestellen die helemaal geen stroom nodig hebben. De waterontkalkers van Hydro@Home functioneren allemaal op basis van hydraulische principes. Dat betekent dat ze gebruikmaken van de druk in vloeistoffen. Omdat ze geen stroom verbruiken, zijn hydraulische waterontkalkers een zeer ecologischekeuze. Bovendien hoeft u zulke toestellen niet te programmeren en kunnen ze niet ontregeld raken bij een stroompanne.

Een Simplex- of een Duplex-waterontkalker?

Als u een huishoudelijke waterontharder wilt installeren, moet u ook nog een keuze maken tussen een Simplex- of een Duplex-model.

  • Een Simplex-waterontkalker beschikt over één fles met daarin drie liter hars. Na verloop van tijd raakt deze harsfles verzadigd en moet ze regenereren. Tijdens dit proces, dat maximum een kwartier duurt, hebt u tijdelijk geen zacht water.
  • Een Duplex-waterontkalkerbeschikt over twee harsflessen van elk drie liter. Aangezien er altijd maar één harsfles tegelijk regenereert, komt u nooit zonder zacht water te zitten.

Lees ook:Het verschil tussen de Simplex- en Duplex-waterontharders toegelicht

Kleine woning? Kies een model met een apart zoutreservoir

Misschien vraagt u zich af of uw woning wel geschikt is om een waterontkalker te installeren. Laat ons u alvast geruststellen: onze huishoudelijke modellen zijn allemaal zo compact dat ze in eender welke woning passen. U kunt de Delta-waterontkalkers makkelijk aan een wand, in een keukenkast of onder een schap installeren.

U vindt in ons gamma zelfs modellen met een apart zoutreservoir. In sommige gevallen is het namelijk makkelijker om de zoutbak op de grond te plaatsen en de onthardingsmodule zelf wat dichter bij de afvoer te installeren. Met Hydro@Home kiest u altijd voor maximale flexibiliteit.

Ontdek nu ons volledige gamma waterontkalkers voor huishoudelijk gebruik. Wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact met ons op.