“Welke waterontharder heb ik nodig?” Makkelijk kiezen in 5 stappen

welke waterontharder heb ik nodig makkelijk kiezen in 5 stappen

1.
Huishoudelijk vs industrieel

Voor normaal thuisgebruik volstaat een huishoudelijke waterontharder.

Hebt u evenwel een eigen zaak waar u veel water verbruikt, dan is een industrieel model aangewezen. Zo’n type waterontharder is modulair uitbreidbaar in functie van uw verbruik. Ook in appartementsgebouwen, waar elke bewoner toegang moet kunnen krijgen tot zacht water, is zo’n modulair model een goed idee.

2.
Elektrische vs hydraulische waterontharder

Traditioneel maken waterontharders gebruik van een elektrische klok om de harsen op vaste tijdstippen te regenereren (spoelen.)

Maar u kunt ook kiezen voor een hydraulisch model, zoals de toestellen van Hydro@Home. Die regenereren enkel op het moment dat de harsen hun volledige capaciteit hebben bereikt. Zo bespaart u niet alleen elektriciteit; u hoeft het toestel ook niet te programmeren.

3.
Simplex vs Duplex

In het gamma van Hydro@Home vindt u zowel waterontharders met één harsfles (Simplex) als waterontharders met twee harsflessen (Duplex).

Bij het eerste type hebt u tijdens het spoelen tijdelijk geen zacht water. Dat hoeft geen probleem te vormen, omdat het spoelen maar sporadisch moet gebeuren en omdat het slechts een kwartiertje duurt. Met twee harsflessen geniet u daarentegen continu van zacht water: terwijl de ene fles wordt gespoeld, blijft de andere het water verzachten.

4.
Normaal vs compact model

Is uw installatieruimte beperkt? Dan biedt een compacte waterontharder de oplossing. Zo’n toestel kunt u werkelijk overal kwijt, zelfs in een kast of onder een schap.

5.
Vast vs los zoutreservoir

Om het u nog makkelijker te maken, heeft Hydro@Home ook waterontharders met een los zoutreservoir. Zo kunt u de ontharder en zoutreservoir los van elkaar positioneren, passend in uw berging of garage.

Welke waterontharder hebt u nodig?

Hebt u nog vragen? Neem gerust contact op voor advies over de beste waterontharder voor uw situatie.