Hoe moet u een waterfilter schoonmaken? (En waarop moet u letten?)

hoe moet u een waterfilter schoonmaken en waarop moet u letten

Wat is een waterfilter precies?

Als we het in deze tekst hebben over een waterfilter, bedoelen we uiteraard niet de drinkwaterfilters in de vorm van kannen of die aan een keukenkraan geïnstalleerd worden. We hebben het over een innovatief toestelletje dat u op het stuk waterleiding vóór uw waterontharder installeert om alle zand en vuil weg te filteren.

In normale omstandigheden is leidingwater zuiver en veilig voor uw huishoudtoestellen, maar toch loopt u altijd een zeker risico. Als er bijvoorbeeld werken in uw buurt worden uitgevoerd, is het mogelijk dat er vuil in uw waterleiding terechtkomt. En dat vuil kan uw waterontharder, maar ook andere huishoudtoestellen die water gebruiken beschadigen.

Ook met een oude waterleiding in de straat of in het dorp kunnen er zich problemen voordoen, zeker als de buizen onder de grond zitten. Metaaldeeltjes uit de binnenkant van de buizen kunnen dan namelijk loskomen en in het water terechtkomen.

Om zulke problemen te vermijden is een automatische waterfilter de ideale oplossing. De Delta Filter is compact en makkelijk te installeren, ook op schuine of verticale leidingen. Met deze filter garandeert u een optimale bescherming van uw waterontharder, wasmachine, verwarmingsketel, keramische kranen, …

Hoe een waterfilter schoonmaken?

Gewone voorfilters kunnen na verloop van tijd verzadigd raken met vuil. Het resultaat is niet min: verontreinigd leidingwater, bacteriën die beginnen te woekeren, mogelijk een drukval, … Met de Hydro@Home Filter loopt u dat risico niet, aangezien die dankzij de ROTA FLUX-technologie zelfreinigend is. U hebt er dan ook amper omkijken naar. Door de roterende stroom van het water worden alle vuildeeltjes naar onder in de filterbokaal geleid. Zo blijft het filtergaas altijd vrij. Om het vuil uit de filter te verwijderen, schroeft u de purgeerdop onderaan gewoon los en leegt u de filterbokaal. Dankzij een bypass-kraan wordt de watervoorziening ook tijdens het schoonmaken van de filter gewaarborgd.

Nog vragen over de Hydro@Home Waterfilter? Neem gerust contact met ons op!