Hoe vaak moet u het zout van uw waterontharder bijvullen?

zout tabletten waterontharder

Regeneratiezout bijvullen

Hydro@Home-waterontharders filteren de kalkdeeltjes uit het water met behulp van harsen. Als die verzadigd raken, moeten ze geregenereerd (gespoeld) worden met pekelwater, een oplossing van water en regeneratiezout. Als u zeker wil zijn dat zo’n regeneratie correct kan gebeuren, dan zorgt u er maar beter voor dat het zoutreservoir bijgevuld is. Uw waterverbruik en waterhardheid bepaalt uiteraard hoe vaak u dat moet doen.

Over uw zoutverbruik

Hoeveel zout u precies verbruikt, hangt voornamelijk af
van twee factoren: van uw waterverbruik uiteraard, maar ook van de hardheid van uw leidingwater. Hoe meer kalk er in het water zit, hoe vaker de harsen van uw waterontharder immers zullen moeten regenereren.

Het is aangewezen om uw zoutverbruik op voorhand te laten berekenen door uw installateur. Zo krijgt u een idee hoe vaak u uw reservoir zult moeten vullen. Tip: check voor de zekerheid elke maand even uw resterende voorraad. Zo komt u niet voor verrassingen te staan, ook niet als uw waterverbruik stijgt. Hoe dan ook ligt het zoutverbruik bij hydraulische toestellen gevoelig lager dan bij traditionele waterontharders.

Wat als het zout op is?

Hebt u het zout een tijd niet bijgevuld en is uw voorraad per ongeluk opgeraakt? Dan zullen de verzadigde harsen van uw toestel niet meer geregenereerd worden. Het gevolg: er zal hard water door uw kranen stromen en dat zult u heel snel merken en voelen. Geen paniek evenwel: vul het zout gewoon bij en bij de volgende regeneratie zal de afgezette kalk uit de harsen wegspoelen, waarna uw waterontkalker weer dienst doet als voorheen.

Nog vragen over het zoutverbruik van uw waterontharder? Aarzel niet om contact op te nemen.