Hoeveel water moet u per dag drinken?

hoeveel water moet u per dag drinken

Waarom u water moet drinken

Ons lichaam bestaat voor 50 à 70 procent uit water. Om dit regelmatig te vernieuwen, is het cruciaal dat u voldoende drinkt. Water drinken zorgt bovendien voor een frissere huid en een betere  doorbloeding. Test het gerust zelf: ontspan uw hand, neem een stukje huid vast
en trek eraan. Als u het loslaat en het veert meteen terug, dan bent u voldoende gehydrateerd. Is dit niet zo en vormt er zich een plooi, dan vertoont
u tekenen van dehydratatie.

Dagelijks minstens 1,5 liter water

Artsen stellen dat elke volwassen persoon per dag minstens anderhalve liter water zou moeten drinken. Dat komt overeen met zes grote glazen.

Soms wordt ook de stelregel genomen dat u per kilogram lichaamsgewicht 30 milliliter water moet drinken. Voor vrouwen betekent dat dan gemiddeld 1,5 tot 2 liter, voor mannen zelfs 2 tot 3 liter.

Wat mag u drinken?

Behalve plat of bruisend water, mag u ook koffie of thee
(zonder suiker) drinken. Ook bouillon of soep is zeer gezond. Let er wel op dat die niet te veel zout bevatten. Gesuikerde frisdranken en alcohol drinkt u beter niet.

Wist u trouwens dat kraanwater net zo gezond is als flessenwater, maar dat het gemiddeld 200 keer goedkoper is? Bovendien is kraanwater heel wat ecologischer en honderd procent veilig.

Een zachtere smaak dankzij een waterontharder

Als u een waterontharder laat installeren, kunt u overal in huis genieten van zacht water. Dat is niet alleen beter voor uw leidingen en huishoudtoestellen, het zorgt ook voor een zachtere smaak. Zelfs koffie en thee die met zacht water gezet worden, zullen des te beter smaken.

Ten slotte nog een tip: door enkele druppeltjes citroen-
of limoensap
aan uw drinkwater toe te voegen, krijgt u een heerlijke dorstlesser. Schol!