Maak uw zwembad zomerklaar!

maak uw zwembad zomerklaar

De zomer begint pas echt als u een verfrissende duik in uw zwembad kunt nemen. Maar dat lukt alleen als uw zwembad zomerklaaris. Een handig stappenplan.

Geef uw zwembad een grondige schoonmaakbeurt

Na de winter ligt uw zwembad er wellicht niet piekfijn bij. Een grondige schoonmaakbeurt is daarom een goed begin.

  • Veeg uw dekzeil schoon. Haal het voorzichtig van uw zwembad om te voorkomen dat er vuil in het zwembadwater terechtkomt.
  • Haal grove vuilresten en bladeren uit het zwembadwater met een schepnet.
  • Verwijder kleinere vuildeeltjes met een zwembadstofzuiger.
  • Poets de rand van uw zwembad en uw dekzeil grondig.

Technische installaties controleren

Zodra uw zwembad er weer schoon uitziet, is het hoog tijd om uw technische installaties te controleren.

  • Voer een keerspoeling bij uw zwembadfilters uit en herhaal dit proces wekelijks om te beletten dat de filter volledig verstopt raakt. Maak – indien aanwezig – de inlaten, opvangfilters en bodemafvoerzuigers schoon, zodat alles naar behoren werkt.
  • Schakel nu pas de pomp in om al het zwembadwater schoon te maken. Kijk goed na hoelang uw pomp ingeschakeld moet blijven om uw debiet te filteren.
  • Indien uw zwembad over een verwarmingssysteem beschikt, kunt u dat nu inschakelen.

Waterkwaliteit optimaliseren

Uw zwembad ziet er ondertussen misschien zomerklaar uit, maar voor u een verfrissende duik neemt, controleert u maar beter de waterkwaliteit. Zo is een pH-waarde tussen 7,2 en 7,6 en een chloorpeil van 1mg/liter ideaal om bacteriegroei te voorkomen. Is uw chloorpeil te laag? Er zijn talloze middelen op de markt die u de juiste waarden helpen bekomen.

De voordelen van zacht water in een zwembad

Uw zwembad met zacht water vullen zorgt ervoor dat deze middelen efficiënter werken. En dat is niet het enige voordeel! Zo zal uw verwarmingssysteem sneller werken en zullen zowel uw pomp als uw filters minder snel verstoppen. Omdat u uw zwembad altijd met leidingwater moet vullen, is een waterontharder de ideale oplossing. Neem contact op met Hydro@Home voor een ontharder op uw maat!