|

Tips om de juiste resthardheid in te stellen

tips om de juiste resthardheid in te stellen

Wanneer we over zacht water spreken, bedoelen we water met een hardheid van 0 tot 15 Franse graden. Als u weet dat het Belgische leidingwater een minimumhardheid van 15 graden heeft – en dat het op sommige plekken zelfs oploopt tot 45 graden – kunt u ervan uitgaan dat ontharden altijd nuttig is. Maar onthardt u dan het beste tot 0 Franse graden of laat u beter wat kalk in het water?

Wat bedoelen precies we met ‘resthardheid’?

Natuurlijk blijft compleet zacht water – i.e. met een hardheid van 0 Franse graden – het beste voor uw huishouden. Als u toch een deel van de hardheid in uw water wil behouden, dan is dat geen enkel probleem met Delta waterontharders. U kunt zelfs héél precies aangeven hoeveel de resthardheid moet zijn, iets wat bij vele andere merken van waterontharders niet mogelijk is.

Waarom een resthardheid instellen?

De keuze om al dan niet een resthardheid in te stellen ligt uiteraard bij u als klant. En er zijn een paar goede redenen: als u kraantjeswater drinkt en omwille van de smaak een kleine hoeveelheid kalk in het water wil laten, bijvoorbeeld. Of als uw verwarmingsketel of koffiezetapparaat een bepaalde hardheid voorschrijft. Dit kunt u dan perfect instellen op uw Hydro@Home waterontharder. Uw installateur staat u hierin graag bij.

Misschien las u dat onthard water corrosie veroorzaakt of bacteriënontwikkeling bevordert en wilt u daarom een resthardheid instellen. Het enige wat u hiermee echter verandert, is de kalkafzetting: hoe zachter uw water, hoe minder last u daarvan heeft. Verder klopt het dat stilstaand water bacteriegroei kan stimuleren. De Hydro@Home waterontharders zijn echter zo compact dat er zeer weinig water in het apparaat zit. Zo weinig dat de hoeveelheid water in uw leidingen waarschijnlijk groter is. Bovendien werkt onze zoutoplossing bacteriedodend. U hoeft zich met een Hydro@Home waterontharder hierover dus geen zorgen te maken!

Resthardheid instellen met Hydro@Home waterontharders

Bij de installatie van een Hydro@Home waterontharder meet uw installateur de hardheid van uw water op, wat afhankelijk van uw locatie een flink stuk boven 15 Franse graden kan liggen. Vervolgens stelt hij de plaatselijke hardheid en de gewenste resthardheid in. In tegenstelling tot andere merken van ontharders die vaak werken met standaardinstellingen vanuit de fabriek op basis van de gemiddelde hardheid in uw regio, krijgt u met Hydro@Home waterontharders dus steeds een instelling op maat!