Was uw handen niet stuk: zo houdt u ze mooi zacht

was uw handen niet stuk zo houdt u ze mooi zacht

Handen wassen tegen corona

Waarschijnlijk hebt u nog nooit zo vaak uw handen gewassen als tijdens de laatste maanden. Overal staan pompjes met vloeibare desinfecterende zeep. En dan hebben we het nog niet over alcoholgels gehad, die nog een grotere aanslag op uw huid betekenen. In Nederland zei premier Rutte: “Was je handen stuk”, maar dat hoeft u uiteraard niet letterlijk op te vatten.

Natuurlijk is al dat wassen en ontsmetten voor de goede zaak, want het coronavirus is niet opgewassen tegen een grondige schrobbeurt met water en zeep. Maar uiteraard wilt u ook de huid van uw handen liever sparen, zeker nu het winter wordt en ook de kou uw huid teistert. Het komt er dan ook op aan om uw handen de juiste verzorging te geven om kloofjes en een schrale huid te vermijden.

Bescherm uw huid

Om uw huid soepel te houden, is het aangewezen om zacht water te gebruiken. Dat is water waar weinig kalk (calciumcarbonaat en magnesiumzouten) in opgelost is. Met zacht water belast u uw huid heel wat minder dan met hard water. Bovendien laat het zepen makkelijker schuimen, waardoor u er minder van nodig hebt. Zo zal uw huid minder snel uitdrogen en niet zo gauw geïrriteerd raken.

Handen wassen en douchen met zacht water

Zacht water is trouwens niet alleen een aanrader voor het wassen van uw handen. Ook bij het douchen laat het uw huid heel wat minder lijden.

Wilt u op elk moment zacht water bij u thuis? Dat kan makkelijk met een huishoudelijke waterontharder. Neem gerust contact op voor meer informatie.