Zo milieuvriendelijk zijn de waterontharders van Hydro@Home

zo milieuvriendelijk zijn de waterontharders van delta water softeners

Hoewel waterontharders uw welzijn duidelijk verhogen, zijn ze niet zomaar een luxeproduct. Zo vormen ze een enorme meerwaarde in uw huishouden. Jammer genoeg zijn heel wat traditionele waterontharders vaak belastend voor het milieu, waardoor u misschien twijfelt om er een aan te schaffen. Gelukkig geniet u met de waterontharders van Hydro@Home zonder schuldgevoel van alle voordelen van zacht water!

Nadelen van traditionele waterontharders

Hoewel traditionele waterontharders in principe hetzelfde resultaat afleveren als waterontharders van Hydro@Home – namelijk: zacht water – doen ze dat allerminst efficiënt.

  • Ze verbruiken veel water: omdat traditionele ontharders op vaste tijdstippen spoelen, wordt er vaak te vroeg of te laat gespoeld. Hierdoor verspillen ze heel wat water. Bovendien werken ze met grote harskorrels met een beperkte onthardingscapaciteit, waardoor ze ook vaker moeten spoelen.
  • Ze verbruiken meer zout, dat bij elke spoeling in het afvalwater geloodst wordt.
  • Ze worden in het buitenland gemaakt en leggen vaak een lange weg af voordat ze bij de Belgische consument belanden.
  • Ze verbruiken stroom.

Het antwoord van Hydro@Home

Om een antwoord te bieden op deze nadelen, investeerde Hydro@Home in onderzoek naar zuiniger verbruik. Dankzij hun gepatenteerde technologie en de uiterst fijne harsen, hebben onze waterontharders een veel grotere capaciteit, zelfs met een klein toestel.

  • Delta Waterontharders hebben minder water en zoutnodig. Per harsfles van 3 liter hars heeft een Hydro@Home Waterontharder slechts 300 gram zout en 18 liter water nodig. Een traditionele waterontharder van bijvoorbeeld 12 liter hars verbruikt in verhouding veel meer water en zout om volledig te spoelen.
  • De waterontharders werken zonder stroom, maar regenereren op basis van waterdruk. Zo wordt er alleen gespoeld wanneer het nodig is.
  • Delta Waterontharders worden lokaal geproduceerd.

Andere milieuvoordelen van Hydro@Home

De investering in een waterontharder van Hydro@Home zorgt ervoor dat u minder schoonmaakmiddelen, wasmiddel en douchegelverbruikt en dat u minder moet poetsen. U loost dus minder van deze stoffen in het afvalwater. Uw toestellen met een verwarmingselement en water kennen een langere levensduur én werken efficiënter. Kortom, niets dan voordelen!