5 tips voor een geslaagde lenteschoonmaak

5 tips voor een geslaagde lenteschoonmaak

Hou je er ook van om thuis te komen in een huis met perfect opgeruimde kamers, schone ramen en grondig gepoetste hoekjes? Dan is het de hoogste tijd om aan de lenteschoonmaak te beginnen. Toegegeven, het is niet altijd het fijnste werk, maar met onze tips geniet u gegarandeerd van een smetteloos resultaat!

1.Een goed begin is het halve werk

Voor u begint, maakt u het best een plan. Het is geen zonde om uw lenteschoonmaak over meerdere dagen te spreiden. Integendeel, u voorziet maar beter voldoende tijd om elke ruimte nauwgezet onder handen te nemen en om te ‘ontspullen’. Werk van boven naar beneden, zodat alle spullen die weg mogen naar buiten gaan en niet op zolder blijven hangen. De gouden schoonmaakregel? Eerst droog poetsen en pas daarna nat. Zorg er zeker voor dat u de juiste schoonmaakmiddelen in huis heeft. Nood aan extra motivatie om te beginnen? Luister tijdens het poetsen naar uw favoriete muziek en trakteer uzelf op een beloning als u klaar bent.

2.Vergeet ramen en deuren niet

Een lenteschoonmaak is niet compleet zonder schone ramen en deuren. Vooral uw ramen krijgen het tijdens de winter vaak zwaar te verduren. Bent u bang voor strepen? Gebruik dan zacht water. Zo blijven er geen kalksporen achter en kunt u zonnestralen pas écht binnenlaten.

3.Keer uw slaapkamer om

In de slaapkamer neemt u heel uw bed onder handen: stofzuig uw matras langs beide kanten en keer ze ook om als u een zomer- en winterkant hebt. Was uw matrasbeschermer, onderlaken en beddengoed. Tenzij u al zacht water heeft, voegt u voor een zijdezacht gevoel een scheutje azijn toe.

4.Draag zorg voor uw apparaten

In de keuken en badkamer worden heel wat toestellen intensief gebruikt. Zo verdient de vaatwasser een extra schrobbeurt en is dit het ideale moment om uw koffiemachine te ontkalken.

5.Voorkomen is beter dan genezen

De lenteschoonmaak is hét moment voor de echt grote aanpak. Regelmatig opruimen, poetsen en ontkalken van kranen en badkamertegels doet u best het hele jaar door. Onze tip: schoonmaken met zacht water bespaart u bijzonder veel tijd.