Hoe een waterverzachter u helpt om plastic te vermijden

hoe een waterverzachter u helpt om plastic te vermijden

Mei plasticvrij, geen draagzakjes meer in supermarkten, kinderen die spontaan rietjes weigeren, … Stilaan groeit het besef dat we ons gedrag moeten aanpassen, willen we vermijden dat onze oceanen in één grote ‘plastic soup’ veranderen. Plastic vermijden is trouwens helemaal niet onoverkomelijk. Wist u bijvoorbeeld dat u door een waterverzachter te installeren ook flink kunt besparen op plastic?

Red de oceanen door plastic te vermijden

Elk jaar komt er maar liefst acht miljoen ton aan plastic afval in onze oceanen terecht. Logisch als u bedenkt hoeveel plastic we verbruiken zonder dat we erbij nadenken: van de folie rond voorverpakte voeding over plastic bekertjes tot de roerstaafjes voor onze koffie.

Veel van dat plastic kunt u absoluut vermijden en vervangen door duurzame alternatieven. Wat is er bijvoorbeeld mis met een herbruikbare stoffen draagtas om te shoppen, een brooddoos of een afwasbaar rietje in metaal of glas? Al deze producten zijn even handig als hun ‘wegwerp’ tegenhangers. U moet er gewoon aan denken om ze mee te nemen. Het gaat hem dan ook vooral om een mentaliteitswijziging: ieder van ons kan zijn eigen steentje bijdragen aan een wereld met minder plastic.

Minder flacons van douchegel en shampoo

Maar we zouden u dus vertellen hoe de installatie van een waterverzachter helpt om plastic te vermijden. Het antwoord is simpel: door zacht water – water met heel wat minder kalk – te gebruiken kunt u besparen op tal van producten. Wist u bijvoorbeeld dat zeep, douchegel en shampoo veel harder schuimen als u zacht water gebruikt? Uiteraard betekent dat ook dat u er minder van nodig hebt en dat u dus minder flessen en flacons moet inslaan. Goed nieuws voor het milieu, want alle beetjes helpen!

Minder schoonmaakproducten

Wat geldt voor zepen, geldt ook voor schoonmaakproducten. Omdat zacht water veel minder kalkaanslag achterlaat, hoeft u minder vaak te poetsen.

Bovendien lossen schoonmaakproducten beter op in zacht water, zodat u er minder van nodig hebt. Het gevolg? U doet veel langer met een dosis en hoeft minder vaak naar de winkel.

Denk maar eens aan alle producten waarop u zo kunt besparen:

  • Vaatwasmiddel
  • Vaatwaszout
  • Glansmiddel
  • Spoelmiddel
  • Afwasmiddel
  • Schoonmaakmiddellen voor de vloer, de ramen, de keuken en – even ademhalen – de wagen
  • Waspoeder
  • Wasverzachter

En dan zwijgen we nog over de producten die specifiek dienen om kalk te verwijderen in de badkamer en die u zo vaak ziet in tv-reclames. Uw verbruik van deze producten zal drastisch verminderen … en dat is natuurlijk goed voor uw portemonnee én voor het milieu!

Toestellen die langer meegaan

Ten slotte – en zeker niet onbelangrijk – hebben uw huishoudtoestellen een veel langere levensduurals u zacht water gebruikt. Uw wasmachine, vaatwas, koffiezetapparaat, … verslijten veel minder snel en kunnen mits u ze correct gebruikt járenlang mee.

Bent u geïnteresseerd in de installatie van een waterverzachter? Neem snel contact met ons op.