Mag een baby kraanwater drinken?

mag een baby kraanwater drinken

Drink gezond als u borstvoeding geeft

Als u kiest voor borstvoeding, dan geeft u uw kindje al wat het nodig heeft. Bovendien is borstvoeding gratis en – jawel – heel ecologisch. Belangrijk is wel dat moeders die hun kind de borst geven zichzelf zeer goed verzorgen en gezond eten en drinken.

Als zogende moeder mag u zonder problemen leidingwater drinken. Zoals we eerder al schreven is water van de kraan niet alleen veel duurzamer en goedkoper dan flessenwater, maar ook heel gezond. Houd u dus zeker niet in en drink voldoende!

Kraanwater kán voor
flesvoeding

Kunt of wilt u geen borstvoeding geven? Dan is flesvoeding voor uw baby zeker een waardig alternatief. Voor de bereiding daarvan kunt u – althans in België – probleemloos kraanwater gebruiken. Vers kraanwater is net zo veilig voor uw kind als flessenwater. Gebruik wel altijd koud water van de kraan en laat die eventjes lopen vooraleer u water neemt om flesvoeding mee te maken. Ook is het aangewezen om zacht water te gebruiken. Is het leidingwater in uw regio vrij hard? Overweeg dan zeker een waterontharder.

Opwarmen moet, koken niet

Voor de bereiding van flesvoeding moet u het water weliswaar eerst opwarmen, maar koken – wat wel wat tijd kost – is niet per se nodig. In ons land zitten er in het leidingwater immers geen bacteriën die u eerst moet doden. Opwarmen in de microgolfoven of in een flessenwarmer is dus prima. Dat bespaart u meteen ook wat afwas.

Loden leidingen? Gebruik dan bronwater voor uw baby

Kraanwater is dus prima voor uw baby? Wel, er is één belangrijke ‘maar’ … Als u een oude woning hebt met loden leidingen, dan is het absoluut NIET veilig om kraanwater te gebruiken voor de voeding van uw baby. In dat geval kunt u er zelfs als volwassene ziek van worden.