| |

4 aandachtspunten bij de renovatie van een badkamer

4 aandachtspunten bij de renovatie van een badkamer

Bij de renovatie van een badkamer komt heel wat kijken. Natuurlijk is het leuk om badkamermeubelen uit te kiezen of na te denken over de mooiste tegels, maar er zijn ook zaken waar u misschien niet onmiddellijk bij stilstaat. We zetten enkele aandachtspunten op een rijtje.

1. De waterleidingen

Als u het oude bad of toilet wegneemt, komt u mogelijk voor onaangename verrassingen te staan. Leidingen uit grootmoeders tijd kunnen namelijk makkelijk barsten. Of misschien krijgt u te maken met verstoppingen of buizen die niet zijn aangesloten zoals het hoort. In zulke gevallen is het aangewezen om een loodgieter de oude waterleidingen te laten vervangen door nieuwe.

2. De elektriciteit

Ook de staat van de elektrische leidingen kan weleens tegenvallen. Zie je slordig werk? Is de bedrading versleten of de coating aangetast? Neem dan geen enkel risico en schakel een vakman in. In een vochtige ruimte zoals een badkamer gaat veiligheid voor alles.

3. Plaats voor álle spullen

De indeling van een badkamer is cruciaal: waar komt de douche en waar komt de wastafel, zodat u optimale bewegingsvrijheid hebt? Maar denk ook aan voldoende opbergruimte. In een badkamer komen namelijk heel wat spulletjes te liggen: scheerapparaten, zeepjes en verzorgingsproducten, maar ook grotere zaken zoals handdoeken, haardrogers, etc. Voorzie dus ruimte voor opbergkasten en installeer voldoende schapjes.

4. Een waterontharder

Een nieuwe badkamer houdt u natuurlijk graag lang mooi. Daarom is het cruciaal om kalkaanslag geen kans te geven. Uw geheime wapen in die strijd is een waterontharder. Door zo’n toestel te installeren, vermijdt u niet alleen dat uw kranen verstopt raken, het onderhoud van uw badkamer gaat ook veel makkelijker. Daarnaast bespaart u op schoonmaakmiddelen, en douchegels en shampoos schuimen veel beter, zodat u er minder van nodig hebt. Bovendien voelen handdoeken die u met onthard water wast, veel zachter aan.