|

Nieuwe badkamer? Zo houdt u ze jarenlang mooi

nieuwe badkamer zo houdt u ze jarenlang mooi

Let op het onderhoudsgemak van uw nieuwe badkamer

De gedachte aan een nieuwe badkamer doet dromen. Wilt u een eigentijds, minimalistisch design of geeft u toch de voorkeur aan een romantische retrostijl? Misschien wilt u wel een inloopdouche of – welja – een vrijstaand bad als blikvanger, midden in uw badkamer.

Bij het ontwerp van een badkamer wilt u graag functionaliteit, comfort en design met elkaar combineren. Maar verlies toch ook het onderhoudsgemak niet uit het oog. Als u uw badkamer lang mooi wilt houden, is een regelmatig onderhoud namelijk een must. Veel kleine hoekjes en kantjes zijn dan ook geen aanrader.

Kalkaanslag: een veelvoorkomend probleem

Dé grote vijand van uw badkamer is natuurlijk kalkaanslag. Dat is een mengsel van calciumcarbonaat en magnesiumzouten dat op uw tegels, kranen en douchekoppen achterblijft, als u hard leidingwater gebruikt bij het wassen. Hoe harder het water in uw regio, hoe meer last u zult hebben van kalkaanslag. Dat ontsiert niet alleen uw nieuwe badkamer, het kan er ook voor zorgen dat uw douchekoppen en kranen verstopt raken en dat u ze uiteindelijk moet vervangen.

Installeer een waterontharder

Onze tip: met een waterontharder vermijdt u dat het zover komt. Door zo’n toestel te installeren, geniet u in uw volledige woning van zacht water en hebt u veel minder kans op kalkaanslag. U bespaart jaarlijks maar liefst tot 120 uur aan poetswerk.

Wist u trouwens dat de waterontharders van Hydro@Home geen elektriciteit verbruiken en dat ze bijzonder compact zijn. Zo kunt u ze overal makkelijk installeren, ook als de ruimte beperkt is. Geïnteresseerd? Neem snel contact met ons op.