|

Bescherm uw nieuwe badkamer tegen kalk

bescherm uw nieuwe badkamer tegen kalk

Badkamers worden steeds veelzijdiger. Zo kiezen alsmaar meer mensen om er een heuse wellnessruimte van te maken. Het hoeft dus niet te verwonderen dat we steeds meer investeren om tot de badkamer van onze dromen te komen. Ontdek onze tips om zo lang mogelijk van uw nieuwe of gerenoveerde badkamer te genieten én om ze tegen kalk te beschermen.

Een optimale badkamerindeling kiezen

De meeste badkamers zijn niet erg ruim, en het is dan ook de kunst om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. U en uw gezin zullen wellicht heel wat tijd in uw badkamer spenderen, dus de ideale balans tussen nutsvoorzieningen en comfort is van cruciaal belang. Maak daarom een grondplan en bepaal volgende zaken:

  • Kiest u voor een bad, een douche of een bad/douchecombinatie?
  • Komt er wel of geen toilet in de badkamer?
  • Waar komen de verlichtingspunten, ramen en verluchting?
  • Hoeveel wasbakken hebt u nodig?
  • Is er extra bergruimte vereist?

Houd hierbij rekening met aansluitingen, de manier waarop de deur opengaat en vermijd dat u moet inboeten op bewegingsvrijheid.

Het zit hem in de details

Eens het grondplan goed zit, kunt u kiezen hoe u uw wanden wilt bekleden en kunt u badkamermeubels uitzoeken, van wastafel tot badkamerkast. Het onderhoudsgemak, de veiligheid en de duurzaamheid van de gekozen materialen vormen daarbij een belangrijk aandachtspunt. Vandaar dat porselein en chroom nog steeds populaire keuzes zijn, en dat steeds meer badkamers standaard uitgerust worden met thermisch kraanwerk. U hoeft echter niet in te boeten op esthetische kwaliteit of comfort. Zo bestaan er tal van verchroomde designkranen en ecologische regendouches.

Maximaal genieten met minimaal schoonmaakwerk

Als u investeert in kwalitatief materiaal, loopt het totale kostenplaatje al snel op, maar u verdient die investering wél terug. Met het juiste onderhoudgeniet u immers veel langer van uw badkamer. Dat betekent vooral: afrekenen met kalk. En dan hebt u twee opties: of u ontkalkt regelmatig uw kranen en alle oppervlaktes in uw badkamer zodat het klusje doenbaar blijft, of u installeert een waterontharder. Die zorgt voor zacht water en dat bespaart u niet alleen heel wat poetswerk, maar verlengt ook de levensduur van uw boiler, kranen en douchekop.