Besparen op zeep: 2 handige tips

besparen op zeep 2 handige tips

Keuze te over …

Met gemberextract, tropenhout, kokosgeur, ‘ocean fresh’ of toch liever anti-hangover? Het aantal zepen en douchegels waaruit u kunt kiezen is haast eindeloos. En dan hebben we het nog niet gehad over handzepen en zepen om vlekken uit textiel mee te verwijderen.

Het lijkt misschien wat vergezocht om op zulke producten te besparen, maar als u er even over nadenkt is dat toch zo’n gek idee nog niet. Doorsnee vloeibare zeep in een flacon kost al snel 3 à 4 euro – bij luxemerken is dat meestal een veelvoud – en ook bij normaal gebruik raakt zo’n bus snel leeg.

Onze tips om te besparen op zeep

Wil je het met minder zeep doen? Een verstandig besluit. Veel zeep gebruiken is duur, maar bovendien erg belastend voor het milieu. Niet alleen is er de zeep zelf, er is ook de (plastic) verpakking die op de afvalberg belandt.

1.Gebruik vaste zeep

De meeste mensen kiezen voor vloeibare zeep, omdat dit handiger is, zeker als de flacon voorzien is van een pompje. Toch willen we u aanraden om de voorkeur te geven aan een vast stuk zeep. Vaste zeep is per milliliter niet alleen tot vijftien keer goedkoper dan vloeibare zeep, het gaat ook tot tien keer langer mee. Dat betekent dus dat vaste zeep maar liefst 150 keer voordeliger is dan vloeibare zeep. Bovendien is zo’n pompje op een zeepflacon misschien wel handig, maar niet erg hygiënisch.

2.Installeer een waterontharder

Een waterontharder biedt tal van voordelen, maar wist u dat u met zo’n toestel ook bespaart op zeep en shampoo? Als u onthard water gebruikt, zullen zepen en shampoos namelijk veel meer schuimen, waardoor u er minder van nodig hebt. Hetzelfde geldt trouwens voor waspoeder en vloeibaar wasmiddel. Ten slotte nóg een voordeel: onthard water doet uw huid en uw wasgoed veel zachter aanvoelen.

Bent u geïnteresseerd in een waterontharder? Neem gerust contact op voor meer informatie.