Nieuwbouw in de steigers? Vergeet de waterontharder niet!

nieuwbouw in de steigers vergeet de waterontharder niet

Een waterontharder heeft tal van voordelen

In ons land is het leidingwater zowat overal hard tot zeer hard. Dat betekent dat er grote hoeveelheden calcium en magnesiumin het water zitten. Als het water verdampt, leidt dat tot kalkaanslag. Dat ontsiert niet alleen uw kranen en wanden, maar verstopt ook uw leidingen en vermindert de levensduur van uw huishoudtoestellen.

Met een waterontharder haalt u de kalk uit het leidingwater en geniet u van de vele voordelen van zacht water. Zo hebt u bijvoorbeeld minder zeep en shampoo nodig, wordt uw wasgoed zachter en smaken dranken zoals thee of koffie veel lekkerder.

Een waterontharder bij nieuwbouw

Een waterontharder neemt weinig plaats in en vergt nauwelijks onderhoud. Het is dan ook een slimme zet om er al vanaf het begin een te voorzien in uw nieuwbouwwoning. Hoe sneller u uw waterontharder installeert, hoe beter uw leidingen en huishoudtoestellen beschermd zullen blijven.

Misschien hebt u weleens horen zeggen dat een waterontharder bij nieuwbouw geen goed idee zou zijn, omdat kalkafzetting in de leidingen een beschermlaagje zou vormen en eventuele spleetjes kan dichten. Dat advies is allang achterhaald, want de huidige leidingen in kunststof hebben helemaal geen beschermlaagje nodig. Integendeel: kalkafzetting kan juist verstopte leidingen veroorzaken en ook uw installaties (zonneboiler, warmtepomp, regendouche, …) beschadigen. Aarzel dus vooral niet om meteen een waterontharder in uw nieuwbouwwoning te plaatsen. Als u hier tijdig aan denkt, kunt u bovendien optimaal rekening houden met de plaats die het toestel inneemt en het gebruikscomfort bij het vullen van het zoutreservoir.

Geïnteresseerd in een waterontharder voor uw nieuwbouwwoning? Neem gerust contact op voor meer informatie.