Een waterfilter voor uw kraan: aanrader of niet?

Man vult glas met water in keuken

Wat is een waterfilter voor uw kraan?

Zoals de omschrijving aangeeft, gaat het om een toestelletje dat op een waterkraan geïnstalleerd wordt en dat lokaal het leidingwater filtert. Zo’n filter houdt minuscule deeltjes vuil tegen die in het water kunnen voorkomen. Denk aan stof of zand, maar ook aan metaal- of verfdeeltjes afkomstig van de leidingen.

Daarnaast beïnvloeden deze filters vaak de geur en smaak van het leidingwater. Zo zijn er filters die ook chloor en/of kalk uit het water halen.

Er bestaan heel wat verschillende soorten waterfilters voor kranen, elk met een ander werkingsprincipe. Voorbeelden zijn sedimentfilters, actiefkoolfilters en filters die werken op basis van omgekeerde osmose.

De voordelen van een waterfilter aan uw kraan

Een dergelijke filter heeft onmiskenbaar een aantal voordelen:

· Vuil wordt tegengehouden, wat het water veiliger maakt.

· Het verhindert schade aan kleine huishoudtoestellen, zoals waterkokers, koffiezetapparaten en strijkijzers.

· Gefilterd water smaakt ook lekkerder.

· De filters zijn makkelijk te installeren.

De nadelen

Toch zijn er ook nadelen:

· Het water wordt enkel lokaal gefilterd, namelijk aan die ene kraan.

· Door de filter kan het kraanwater minder snel stromen.

· Een kraanfilter kan storend ogen of in de weg zitten.

· Bij sterk vervuild water, is zo’n filter snel vol.

Overal in huis zacht, gefilterd water

Wilt u liever overal in huis genieten van zacht, gefilterd water? Dan is de combinatie van een waterontharder met een vuilfilter een efficiëntere en goedkopere oplossing. In plaats van enkel lokaal, behandelt u daarmee namelijk meteen het binnenkomende leidingwater. Zo beschermt u al uw huishoudtoestellen (wasmachine, vaatwasmachine, …) tegen vuil. Doordat u overal in huis zacht water hebt, bespaart u zich bovendien heel wat poetswerk. Van lelijke kalkaanslag, is dan immers geen sprake meer, niet in uw keuken, noch in uw badkamer.

Ten slotte is ook het onderhoud van beide toestellen heel beperkt. Een waterontharder moet enkel regenereren als de harsen van het toestel verzadigd zijn. De Hydro@Home Filter heeft dan weer een groot reservoir, dat u heel makkelijk en snel schoonmaakt.

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden van de Hydro@Home-waterfilters en -ontharders? Neem gerust contact met ons op.