Een waterverzachter zelf plaatsen: een haalbare kaart?

een waterverzachter zelf plaatsen een haalbare kaart

Bent u overtuigd van de vele voordelen van een waterverzachter en wilt u graag zo’n toestel bij u thuis installeren? Gelijk hebt u! Misschien vraagt u zich af of u daarvoor een professionele installateur moet inschakelen of dat u uw waterverzachter gewoon zelf kunt plaatsen. We zetten de verschillende opties op een rijtje.

1. Maak het uzelf makkelijk: neem contact met ons op

Hebt u weinig of geen kennis van loodgieterij? Dat is geen probleem, want uiteraard hoeft u uw waterverzachter niet zelf te installeren. U kunt het gerust overlaten aan een specialist. Neem contact met ons op, en dan stellen wij u een installateur uit uw buurt voor. Zo bent u er honderd procent zeker van dat uw waterverzachter volgens de regels van de kunst wordt geplaatst en dat uw toestel straks vlekkeloos zal werken.

2. Laat de installatie uitvoeren door uw eigen loodgieter

Wilt u de waterverzachter liever laten plaatsen door uw eigen, vertrouwde loodgieter? Perfect mogelijk! Uw loodgieter kan de toestellen van Hydro@Home bestellen via de sanitaire groothandel. Neem contact op met uw loodgieter voor meer informatie.

Let wel: de Hydro@Home-waterontharder zal bij elke installateur ongeveer dezelfde prijs hebben, maar wat een installateur aanrekent voor de plaatsing kan variëren. Informeer u dus goed, voordat u besluit met iemand in zee te gaan.

3. Zelf een waterverzachter plaatsen: u betaalt altijd 21 procent btw

Bent u een handige harry en wilt u het liefst zelf uw waterverzachter plaatsen? Dat kan, maar houd wel rekening met het btw-tarief. Als u zelf uw waterontharder plaats, betaalt u namelijk altijd 21 procent btw. Laat u de installatie uitvoeren door een professional, dan komt u afhankelijk van de ouderdom van uw woning mogelijk in aanmerking voor een verlaagd btw-tarief van 6 procent. Een waterverzachter laten installeren wordt namelijk gezien als renovatiewerken. Als u zelf instaat voor de installatie, gaat het louter om de aankoop van een product en komt u niet in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief.

Wenst u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.