|

Je ecologische voetafdruk verkleinen: ontdek de impact van een waterontharder

je ecologische voetafdruk verkleinen ontdek de impact van een waterontharder

Het milieu is tegenwoordig een ‘hot item’ – en zo hoort het natuurlijk ook. Aangezien er maar één aarde is, zou ieder van ons een inspanning moeten leveren om er zorgzaam mee om te gaan. Wist u dat u uw ecologische voetafdruk al een stuk kunt verkleinen door thuis een waterontharder te installeren? Ontdek hoe!

Wat is een ecologische voetafdruk precies?

In de media valt de term ‘ecologische voetafdruk’ regelmatig. Het is een getal dat uitdrukt hoeveel hectare biologisch productieve grond- en wateroppervlakte er nodig is om uw consumptieniveau te handhaven en om uw totale hoeveelheid afval te verwerken.

Uw ecologische voetafdruk kan berekend worden per jaar of voor uw hele leven. Ook is het mogelijk om de voetafdruk te bepalen van een gezin, een bedrijf, een land of voor een bepaalde activiteit, zoals de verwarming van uw woning.

Uw impact verkleinen

Als u niet spaarzaam omspringt met uw water- en energieverbruik, dan zult u dat niet alleen merken in uw portemonnee, maar maakt u uw ecologische voetafdruk ook stukken groter dan nodig.

Wilt u uw impact op het milieu het liefst zo veel mogelijk beperken? Dan moet u uw levensstijl daar (enigszins) aan aanpassen. Vaak kunnen kleine gedragswijzigingen al een groot effect hebben. Denk bijvoorbeeld aan minder vlees eten, vaker de fiets nemen in plaats van de wagen of uw verwarming een graadje lager zetten.

Duurzamer leven dankzij een waterontharder

Ook door bij u thuis een waterontharder te installeren, maakt u een niet te onderschatten verschil. U beperkt uw ecologische voetafdruk er namelijk op verschillende manieren mee:

  • Uw huishoudtoestellen (wasmachine, vaatwasser, koffiezet, …) gaan langer mee, waardoor u ze minder vaak moet vervangen.
  • Doordat er zich geen kalkafzetting rond het verwarmingselement vormt, hebben uw toestellen minder energie nodig om water op te warmen.
  • U hebt nagenoeg geen last meer van kalkaanslag in uw badkamer. Dure en schadelijke ontkalkingsproducten hoeft u dus niet meer in huis te halen.
  • Uw drinkwater smaakt beter – waarom nog water in flessen of blikjes kopen?
  • Uw wasmiddelen schuimen beter, zodat u er minder van nodig hebt. U bespaart niet alleen op het product zelf, maar ook op de verpakking.
  • Hetzelfde geldt voor zepen, douchegels en shampoo. U hoeft deze producten veel minder vaak in huis te halen.
  • Wasverzachter hebt u al helemaal niet meer nodig.
  • Ook zout en spoelmiddel voor uw vaatwasser worden overbodig.

Wilt u graag meer informatie over de ecologische voordelen van een huishoudelijke waterontharder? Neem snel contact met ons op!