|

Kalkaanslag op glas verwijderen: zo gaat u te werk

kalkaanslag op glas verwijderen zo gaat u te werk

Wat veroorzaakt kalkaanslag op glas?

Water dat een te grote hoeveelheid kalk bevat, veroorzaakt kalkaanslag. Kalkaanslag ontstaat wanneer calcium- en magnesiumionen zich afzetten in leidingen, huishoudtoestellen, kranen en … glas! Er vormt zich een wit laagje dat u normaal gezien wel makkelijk verwijdert, maar dat telkens opnieuw zal terugkomen.

3 manieren om kalkaanslag op glas te verwijderen

Zit er kalkaanslag op uw glazen douchewand of uw favoriete wijnglazen? Geen zorgen: u kunt het witte laagje in de meeste gevallen makkelijk verwijderen. Ga aan de slag met een van deze huis-tuin-en-keukenmiddeltjes:


Vul een spuitbus of verstuiver voor de helft met water en voor de helft met azijn. Spray dit rijkelijk op het glas en laat het een kwartier inwerken. Spoel dan af, en klaar!


Ook met zuur kunt u kalkaanslag op glas bestrijden. Snijd een citroen in twee en dip een helft in bicarbonaat. Wrijf het glas in met deze halve citroen en nog eens met de helft zonder bicarbonaat. Spoel achteraf goed af.

U kunt ten slotte ook gewoon aan de slag gaan met een kalkverwijderaar of -reiniger uit de supermarkt.

Kalkaanslag op glas voorkomen

Na elke douchebeurt bovenstaande trucjes uit uw mouw toveren? Liever niet. Gelukkig is kalkaanslag ook makkelijk te voorkomen. Het helpt bijvoorbeeld om het glas na elke douchebeurt droog te vegen. Maar nóg beter is het om het hard water dat de kalkaanslag op uw glas veroorzaakt aan te pakken. Dat doet u door een waterontharder te installeren. In het assortiment van Hydro@Home vindt u zeker een model dat perfect geschikt is voor uw situatie. Dankzij dit handige toestel geniet u meteen van een heleboel andere voordelen: uw huishoudtoestellen verslijten minder snel, uw water smaakt beter en u bespaart tijd en geld.

Tijd om de kalkaanslag op uw glas voor eens en voor altijd aan te pakken met een waterontharder? Neem snel contact op voor meer informatie.