|

5 redenen waarom een waterontharder écht zinvol is

5 redenen waarom een waterontharder echt zinvol is

Het probleem met hard water

Hard water is (leiding)water dat grote hoeveelheden opgelost calcium en magnesium bevat. Het probleem daarmee is dat zulk water bij verhitting een witte kalkaanslag veroorzaakt op kranen en wanden, maar bijvoorbeeld ook op het verwarmingselement van verschillende huishoudtoestellen.

Al vanaf een waterhardheid van vijf à tien Franse graden binden opgeloste calcium- en magnesiumionen met carbonaten in het water en zult u problemen met kalkaanslag ondervinden. Wilt u dat vermijden? Dan biedt een huishoudelijke waterontharder een uitkomst. Niet alleen hebt u met zo’n toestel geen last van kalkaanslag, u geniet daarnaast van nog andere zeer nuttige voordelen van zacht water.

Vijf voordelen

1.
U moet minder poetsen

Kalkaanslag op kranen of wanden in uw badkamer of keuken betekent meer poetsen. En dat is geen pretje, want kalkaanslag is bijzonder hardnekkig. Met een waterontharder hebt u daar alvast geen last van en kunt u het poetsen beperken.

2.
Uw huishoudtoestellen gaan langer mee

Met hard leidingwater zal er zich kalk vastzetten op de verwarmingselementen van uw wasmachine, vaatwasser, waterkoker, koffiezetapparaat,
… Door een waterontharder in huis te halen, roept u dit proces een halt toe en verlengt u de levensduur van uw toestellen.

3.
U bespaart op wasmiddelen

In combinatie met zacht water schuimen zepen en andere wasproducten meer, waardoor ze beter werken. Op die manier kunt u flink wat besparen.

4.
U spaart uw huid

Hard water is nadelig voor uw huid, omdat het die uitdroogt. Als u sowieso al last hebt van aandoeningen zoals eczeem of psoriasis, kan dit erger worden. Met een waterontharder spaart u uw huid.

5.
Uw leidingwater smaakt beter

Met kraantjeswater kunt u niet alleen poetsen, u kunt het ook drinken. Blinde smaaktesten hebben aangetoond dat heel wat mensen zacht water lekkerder vinden dan hard water. Ook uw koffie, thee en soepen krijgen dankzij een waterontharder een lekkerdere smaak.

Waterontharder zinvol? Zeker!

Als u een waterontharder in huis haalt, zult u heel snel het verschil merken. We verzekeren u: zodra u (letterlijk) geproefd hebt van de voordelen van zacht water, wilt u nooit meer terug.

Meer informatie nodig? Neem snel contact op!