Uw auto wassen: zó krijgt u het mooiste resultaat!

uw auto wassen zo krijgt u het mooiste resultaat

1. Gebruik het juiste materiaal om uw auto te wassen

Uw wagen een geslaagde wasbeurt geven, doet u met het juiste materiaal. Vul alvast twee emmers met koud water. In de ene doet u autoshampoo (zeker geen allesreiniger of afwasmiddel), de andere gebruikt u om uw washandschoen uit te spoelen. Een gewone spons raden we u af. Daarmee wrijft u het vuil namelijk uit over de lak van uw wagen. Een washandschoen heeft langere haren, zodat het vuil niet aan het veegoppervlak blijft zitten.

Om uw wagen te wassen en te spoelen is zacht water beter geschikt dan hard water. Niet alleen zult u daardoor minder autoshampoo moeten gebruiken, bij het drogen zullen er ook geen lelijke witte kalkvlekken achterblijven.

2. Zo gaat u te werk

· Was uw auto nooit in het volle zonlicht. Uw auto droogt dan namelijk veel sneller en er zullen shampoosporen op de lak achterblijven. Vindt u niet meteen een plekje in de schaduw? Was en droog uw auto dan deel per deel: eerst het dak, daarna de motorkap, …

· Begin met uw auto af te spoelen met koud water om het grofste vuil te verwijderen. Voor de velgen – die worden meestal het vuilst – kunt u eventueel een hogedrukreiniger gebruiken, voor het koetswerk doet u dat beter niet.

· Verwijder vervolgens met autoshampoo de rest van het vuil. Werk altijd van boven naar benedenen wrijf van links naar rechtsom cirkelsporen in de lak te vermijden. Eindig met de vuilste delen onderaan.

· Hardnekkige vlekken gaat u te lijf met een aangepast product dat het vuil losweekt. Kalksporen kunt u verwijderen met huishoudazijn.

· Droog de auto na het wassen met een microvezeldoek. Gebruik geen zeemvel, want dat is te ruw. Als u uw auto met zacht water gewassen hebt, kunt u hem ook gewoon aan de lucht laten drogen.

Wilt u graag zacht water bij u thuis? Neem dan snel contact op voor meer informatie over onze Hydro@Home-waterontharders.